Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concertele legendare pe care Jimi Hendrix le-a susținut în 1969 - 1970, la New York, cuprinse în albumul 'Songs for Groovy Children'

the Mirror
jimi hendrix

Un album live cu concerte legendare pe care Jimi Hendrix le-a susținut în 1969 - 1970, la New York, cu titlul "Songs for Groovy Children", va apărea pe piață vineri, arată Smart Radio, păstrând un loc special pentru muzica artistului în playlistul zilei, potrivit Mediafax.

Este vorba despre patru concerte consecutive susținute de muzicianul american la Fillmore East din New York, două pe 31 decembrie 1969, două în ziua următoare, iar mixajul este semnat de Eddy Kramer, un celebru producător și inginer de sunet care a colaborat cu Hendrix.

Concertele, extrem de apreciate de criticii din domeniu, au fost susținute de Jimi Hendrix alături de Billy Cox, cu care a cântat la Festivalul Woodstock, și Buddy Miles, sub titulatura Band of Gypsys.

Citește și: PRAF în ochi: MAREA schimbare din ministerul Sănătății înseamnă REDUCEREA numărului de posturi de la 384 la 380

Șase piese interpretate live în aceste concerte au fost lansate pe albumul "Band of Gypsys", ultimul oficial produs și aprobat de Jimi Hendrix, potrivit Le Figaro.

În 1991, trei alte piese extrase din aceste concerte au fost lansate într-o ediție specială.

Albumul care va apărea pe piață vineri conține cele 43 de piese interpretate în concerte, reunite pe cinci CD-uri sau opt viniluri, însoțite de fotografii inedite și amintiri ale lui Billy Cox.

Erou al legendarului concert de la Woodstock din august 1969, Jimi Hendrix, născut pe 27 noiembrie 1942, este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti din istoria muzicii rock.

Stilul său, nou la acea vreme, de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. Din cauza vieţii dezordonate, Hendrix a lăsat în urma lui puţine înregistrări de calitate, multe dintre discurile sale care circulă pe piaţă fiind piratate din concerte. Jimi Hendrix a decedat în 1970, în urma unei supradoze de somnifere, în combinaţie cu alcool. În 2003, el a fost numit de revista Rolling Stone "cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.