Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace, anulat în 2018 din cauza lipsei de fonduri

ig nobel

Tradiţionalul concert care închide ceremonia de înmânare a premiului Nobel pentru pace, organizat în fiecare an pe 10 decembrie la Oslo, nu va mai avea loc în 2018 din cauza lipsei de fonduri, au anunţat marţi organizatorii evenimentului, citaţi de AFP (Agerpres).

"Nu va exista un concert dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace în acest an", au declarat într-un comunicat comun Institutul Nobel din Norvegia, casa de discuri Warner Bros. şi compania organizatoare de evenimente Gyro.

"Această decizie se datorează dorinţei de a regândi formatul şi conţinutul concertului, dar reflectă, de asemenea, dificultăţile financiare" pe care evenimentul le-a traversat în ultimii ani, precizează acelaşi comunicat de presă.

Audienţele obţinute de acest concert, transmis în direct de televiziunea publică norvegiană şi finanţat de filantropi privaţi şi prin vânzări de bilete, nu au mai fost la fel de consistente în epoca smartphone-urilor, iar organizatorii au lăsat să se înţeleagă că se gândesc la posibilitatea "de a produce evenimentul pe suporturi diferite".

Potrivit cotidianului Dagbladet, lanţul norvegian de magazine Rema 1000 a decis să nu mai sponsorizeze concertul Nobel, provocând astfel o scădere drastică a bugetului de producţie, ce nu a putut fi surmontată de organizatorii show-ului.

De la prima sa ediţie, organizată în 1994 la Oslo Spektrum, concertul Nobel a atras numeroşi artişti pop de renume mondial, precum Whitney Houston şi Lady Gaga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.