Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluzia ministrului Mediului despre culoarea lacului IOR: 'E o chestiune ciudată'

inquamFOTO/George Calin
lacul IOR

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a comentat, la postul DIG24, situația lacului IOR, care și-a schimbat culoarea. Apa are culoarea roșie, iar cercetătorii fac eforturi pentru a afla de ce se întâmplă asta.

„Au fost făcute mai multe analize. Până acum nu a ieșit nimic senzațional. Sunt aproape în parametri normali. Sperăm ca mâine să putem să vedem partea de biocomponentă. Nu au fost găsite urme de dejecții. E o chestiune ciudată. Când apa a fost dusă la laboratoare apa nu a fost catastrofală. Acum se fac teste. Acolo e o baltă alimentată cu izvoare subterane”, a spus Tanczos Barna, ministrul Mediului, la Digi24.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

Indicatorii de calitate a apelor fizico-chimici şi biologici se situează în jurul valorilor normale în cazul lacului IOR, Primăria Sectorului 3 urmând să continue monitorizarea, atât din punct de vedere bacteriologic, cât şi al faunei acvatice, potrivit reprezentanţilor Administraţiei Naţionale "Apele Române".

"Din analizele preliminare efectuate la apa lacului IOR de către laboratorul nostru, indicatorii de calitate a apelor fizico-chimici şi biologici se situează în jurul valorilor normale. Aceste analize au fost efectuate în cadrul unui control coordonat de către Garda Naţională de Mediu cu privire la modificarea culorii apei lacului.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Nu există mortalitate piscicolă. Lacul IOR se află în administrarea Primăriei Sectorului 3 căreia i s-a solicitat să continue monitorizarea calităţii apei, atât din punct de vedere bacteriologic, cât şi al faunei acvatice", precizează reprezentanţii ANAR pe pagina de Facebook a instituţiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.