Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concursul „Tineri ambasadori ai României”

Inquam Photos/ Octav Ganea
MAE
Concursul „Tineri ambasadori ai României” organizat de Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe (ediția I, octombrie-decembrie 2020)
-Diplomația și meseria de diplomat presupun formarea în timp și perfecționarea continuă a unor aptitudini, deprinderi și cunoștințe specifice.
-De aceea, vă invităm, dragi studenți și masteranzi din țară și din străinătate, să participați la concursul propus de Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, propunându-vă să vă transpuneți în situația unui ambasador al României, aflat într-un moment cheie din istoria diplomației internaționale!
-Totodată, veți putea face cunoștință cu valorosul tezaur deținut de Arhivele Diplomatice, cu documente de o valoare istorică, diplomatică și patrimonială inestimabilă!
-În acest an, în contextul pandemiei de Covid-19, ne-am propus să organizăm o ediție-pilot, care se va desfășura on line în perioada octombrie-noiembrie 2020, având ca temă 75 de ani de la crearea Organizației Națiunilor Unite și contribuția românească la sistemul internațional de pace.
-Astfel, bazându-vă pe documentele diplomatice selectate și pe reperele bibliografice indicate mai jos, vă invităm să elaborați un discurs scris pe această temă, în limba română, pe care urmează să îl rostiți în calitatea virtuală de ambasador al României pe lângă Organizația Națiunilor Unite.
-În elaborarea acestui discurs veți avea în vedere cele mai importante teme de pe agenda organizației, indicând posibile soluții propuse de România în virtutea rolului său tradițional pentru dezvoltarea dialogului, susținerea diplomației multilaterale și apărarea principiilor de drept internațional.
-Participanții selectați după parcurgerea primei etape vor trebui să își susțină discursul în cadrul unei sesiuni on line cu membrii juriului.
-Câștigătorul concursului va fi premiat în cadrul unei întrevederi cu ministrul afacerilor externe al României!
Mai multe detalii, gasiti, aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.