Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea DGASPC Sector 4, demisă de primarul Băluță - Centru pentru minori, închis în urma controalelor

Primaria Sectorului 4
Daniel Băluță

Ca urmare a deficiențelor constatate de către comisia de control la una dintre locațiile în care erau găzduiți șase minori aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a luat măsura demiterii de îndată a conducerii DGASPC Sector 4, anunță Primăria Sectorului 4.

„Acțiunea de control a avut loc astăzi, 10 iulie a.c., în cadrul seriei de verificări efectuate la nivel național, în toate centrele sociale destinate adulților, copiilor și persoanelor cu dizabilități.

În cadrul acestor verificări, realizate în Sectorul 4, de o echipă mixtă de control, au fost constatate deficiențe în raport cu standardul necesar, precum cele în privința aspectului deteriorat al pereților interiori, al mobilierului, al echipamentelor sanitare, cât și în privința condițiilor de depozitare a alimentelor.

Până la momentul transmiterii prezentei informări de presă, locația respectivă a fost deja închisă, iar minorii au fost relocați în alte spații conforme, pentru ca toate deficiențele constatate să fie remediate în regim de urgență”, transmite Primăria Sectorului 4.

Controalele la centrele de îngrijire au fost dispuse în contextul dosarului DIICOT care vizează azile din județul Ilfov în care persoane cu dizabilități psihice erau exploatate prin muncă și supuse unor tratamente inumane.

Vineri, la solicitarea premierului Ciolacu, a fost suspendată și conducerea DGASP Sector 3. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.