Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferința "Corp și cultură, romi și gagii. O poveste despre femei", programată la Muzeul Național al Țăranului Român din Capitală

www.stireacalda.ro
muzeul taranului

Conferința "Corp și cultură, romi și gagii. O poveste despre femei", programată la Muzeul Național al Țăranului Român din Capitală, vine cu date adunate din câteva sate din apropierea Bucureștiului pentru a înțelege viziunea despre corp și aparență a unor romi așa-ziși tradiționali din România.

Cea de-a 12-a ediție a Conferințelor de la Șosea programează pe 25 iunie, de la orele 18.00, conferința "Corp și cultură, romi și gagii. O poveste despre femei", susținută de Iulia Hașdeu la Muzeul Național al Țăranului Român.

"Imaginea fustelor țigănești lungi, ample, cu motive florale colorate, însoțite de basmale ce acoperă cozi împletite, bijuterii strălucitoare și mișcări languroase, este binecunoscută publicului larg. Parte din repertoriul costumelor de carnaval, prezență exotică la spectacolele folclorice din ultimii douăzeci de ani, emblemă a romanității mediatice stereotipate, fusta țigănească este, nu mai puțin, elementul material concret de la care Iulia Hașdeu ne propune să pornim pentru a înțelege viziunea despre corp și aparență a unor romi așa-ziși tradiționali din România", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Citește și: Maşinile Google Street View, pe drumurile din România pentru a actualiza imaginile locale din Google Maps

Iulia Hașdeu este antropolog și lucrează în prezent ca lector la Haute école de travail social de la Universitatea din Geneva, unde predă studii de gen. Printre subiectele asupra cărora s-a concentrat se numără raporturile între bărbați și femei în comunitațile de romi, mai ales modul în care aceste raporturi sunt transfigurate în caracteristici etnice și în forme de afirmație identitară, arată prezentarea conferențiarei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.