Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferința Românilor de Pretutindeni

După două zile de la Conferința Românilor de Pretutindeni, la care au participat peste 350 de români din întreaga lume, pot afirma cu deplină recunoștință față de toți cei care au făcut posibilă organizarea acestei conferințe, că evenimentul a fost un succes.

În primul rând, pentru că am dezbătut doar teme ce țin de agenda comunităților românești de peste hotare, precum votul prin corespondență și votul electronic, situația consulatelor românești de peste hotare, perspectiva de unire a R. Moldova cu România, despre reprezentarea românilor de peste hotare în Parlamentul României și multe alte teme de interes pentru românii din vecinătate și diaspora.

Concluziile se regăsesc într-o rezoluție pe care au redactat-o participanții la Conferința Românilor de Pretutindeni și pe care o vom transmite către Președintele României, Președintele Senatului, Președintele Camerei Deputaților și Primul-ministru al Guvernului României.

Cred cu tărie că am demarat, cu acest prilej, dezbateri importante legate de implementarea votului prin corespondență, care va fi aplicat pentru prima dată anul acesta la alegerile parlamentare. Obiectivul nostru este să participe la vot un număr cât mai mare de români din întreaga lume, proces pentru care trebuie să se înregistreze, începând cu 1 aprilie a.c., în registrul electoral pentru cetățenii români care votează prin corespondență.

De asemenea, cred că dezbaterea privind Unirea R. Moldova cu România trebuie să devină un subiect de interes major pentru statul român și societatea civilă românească, deoarece această perspectivă de reîntregire a națiunii române nu poate rămâne doar un simplu subiect de dezbatere.

Conferința Românilor de Pretutindeni va continua pentru că și-a atins obiectivul, iar următoarea ediție va fi și mai numeroasă și se va organiza în țara cu cea mai mare comunitate de cetățeni români de peste hotare. În luna iunie, gazda românilor de pretutindeni va fi comunitatea română din Italia, acolo unde ne vom reîntâlni la cea dea doua ediție a conferinței.

Criteriul de participare rămâne același, să fii bun român care lupta pentru drepturile românilor de peste hotare și pentru promovarea României în lume. Sper ca de data aceasta oficialitățile române să participe într-un număr cât mai mare la lucrările conferinței, pentru că doar printr-un dialog deschis și sincer putem face România mai puternică.

La mulțumesc tuturor participanților pentru implicare și efort, partenerilor conferinței și in mod deosebit domnului Nicu Popa, președinte și Dan Lupuleasa vicepreședinte al Consiliului Româno-American din Statele Unite ale Americii, pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment unic.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.