Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferinţa internaţională de la Berlin, o etapă importantă pentru încetarea focului în Libia, spune preşedintele Erdogan

Erdogan

Conferinţa internaţională de la Berlin constituie "o etapă importantă" pentru consolidarea acordului de încetare a focului din Libia, a declarat duminică preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan cu câteva ore înaintea începerii summitului dedicat statului nord-african, informează AFP, citată de Agerpres.

"Considerăm summitul de la Berlin drept o etapă importantă pentru consolidarea acordului de încetare a focului şi avansarea în direcţia unei soluţii politice. Speranţele născute din acordul de încetare a focului şi din summitul de la Berlin nu trebuie sacrificate pe altarul ambiţiilor celor care sunt adepţii vărsării de sânge şi ai haosului", a transmis presei preşedintele turc pe aeroportul din Istanbul, înainte de a se îmbarca la bordul unui avion având ca destinaţie Berlinul.

Citește și: După ce a descoperit că românii sunt LENEȘI, ministrul Muncii anunță RESETAREA ANOFM: A fost o perioadă de congrese

Erdogan şi-a reluat criticile la adresa Greciei, care l-a primit joi pe mareşalul Khalifa Haftar, omul forte din estul Libiei, susţinut îndeosebi de către Rusia. Grecia "joacă prost" pentru "a se răzbuna" că nu a fost invitată la summitul de la Berlin, consideră preşedintele turc.

Liderii principalelor ţări implicate în conflictul din Libia se reunesc duminică la Berlin sub egida ONU pentru a încerca să relanseze procesul de pace şi a evita situaţia în care războiul civil ar transforma această ţară în "a doua Sirie".

Cei doi principali protagonişti ai crizei din Libia, mareşalul Khalifa Haftar şi Fayez al-Sarraj, şeful guvernului de uniune naţională (GNA) recunoscut de ONU şi susţinut de Turcia, sunt aşteptaţi la Berlin, dar nu se vor aşeza la aceeaşi masă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.