Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

”Conflictul" ASF vs. City Insurance intră într-un nou stadiu

twitter.com
insurance asigurari

Autoritatea de Supraveghere Financiară are de luat in curand o decizie importantă. Va pune bețe în roate uneia dintre ultimele companii independente din piața asigurărilor sau nu? A existat o perioadă de conflict deschis între ASF și Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, timp în care asiguratorul a comandat două audituri independente pentru a-și dovedi corectitudinea și a îndepărta suspiciunile.

Într-un gest ce poate fi interpretat și ca o propunere de ieșire din impas, City Insurance trece acum la un nou model de organizare, conducere dualista directorat si consiliu de supraveghere, pregătind astfel preluarea de către grupul germano- elvețian Berlin London Beteiligungs AG. Din sursele noastre am aflat că, în următoarea adunare generală a acționarilor, a fost decisă nouă componentă a consiliului de supraveghere a societății formată din: Dr. Max Rossler în calitate de Președinte alături de acționarii Dan Odobescu și Cristian Pascale în calitate de membri.

Noul Consiliu de supraveghere va stabili și o noua conducere executiva a societății, care însă trebuie avizata de care Autoritate de Supraveghere Financiară, conform legii. Propunerile ar fi Epameinondas Papanikolaou – Director General, iar membri Renato Szilaghi și Dr. Bodo Herold – fost Head of Advisory Board al Catlin Insurance SE si profesor al Universitatii Dortmund. O echipă externă de consultanți va asista conducerea executivă în procesul decizional. Aceasta este formată din Prof Hans Willi Schroiff fost Head of Markenting Henkel pentru departamentul de marketing, Christian Wiemann cu experiențăla Marsh Brokers și Gerling pentru departamentul IT și administrativ și Edward Miller fost Head of Actuary la Hannover Re pentru departamentul de actuariat.

Astfel după 2 ani acționarul majoritar Dan Odobescu ar urma să părăseașcă funcția executivă de Director general, rămânând membru doar în consiliul de supraveghere până la finalizarea completă a tranzacției

Rămâne de văzut în ce măsură și ASF va îngropa securea războiului. Autoritatea trebuie să gestioneze, simultan, o anchetă a Consiliului Concurenței privind cauzele care au dus la nevoia de a îngheța prețul RCA. Deși obiectul investigației este dacă au existat sau nu comportamente de tip cartel, ancheta ar putea revela și o insuficientă calitate a reglementărilor, după cum sugerează Bogdan Chirițoiu, șeful CC.

Citește și: Piața asigurărilor: Anchete, reglementări proaste și demisiii


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.