Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congresul lui Dan Diaconescu va avea loc la Palatul Parlamentului

La sfârșitul lunii iunie, Parlamentul României va organiza, la București,  o reuniune a romanilor din întreaga lume. In mod normal, acest Congres organizat in mare viteza, fără a se tine cont de o minima rigoare instituțională si fără a se analiza oportunitatea organizării lui in plina campanie electorala, arata cat de mare este disperarea si dorința de a “impresiona” diaspora.

Am spus de acum doua luni ca aceasta acțiune este un simulacru de Congres al Romanilor de pretutindeni, care aduce mari deservicii in primul rând romanilor de peste hotare.

Cred ca trebuie sa avem un for reprezentativ al romanilor din întreaga lume pe lângă Parlamentul României, dar acest Congres trebuia convocat prima data acum 9 ani, in 2007. De ce Parlamentul condus de Văcăroiu in 2007, de Geoana in 2009, de Antonescu si Zgonea din 2012 nu au schițat nici cea mai mică deschidere pentru a se crea acest organism, iar dintr-o data, la ordinul lui Tariceanu si Dragnea, se convoacă o reuniune a romanilor din întreaga lume la Parlamentul României?

Motivul e simplu, avem alegeri peste 5 luni si trebuie să-i impresionăm pe românii din diaspora, care s-au cam supărat in 2014 si l-au sancționat pe Ponta la alegerile prezidențiale.

Tariceanu si Dragnea au alocat un buget de 300.000 de Euro pentru a le asigura celor 300 de invitați din intreaga lume toate cheltuielile.

Pentru ca lucrurile să se desfășoare in liniște si fără mult zgomot, a fost ales si un organism parlamentar care să se ocupe de organizare. Din partea Camerei Deputaților a fost numit Presedinte al comitetului de organizare deputatul PPDD Aurelian Mihai, in prezent membru PNL, iar din partea Senatului, senatorul PPDD Ioan Iovescu, în prezent membru PSD.

Am solicitat, pe cale instituțională, in ultimele 2 luni, ca aceasta reuniune să fie amânată pentru anul viitor, iar Congresul Romanilor de Pretutindeni să fie convocat de către viitorul Parlament, pentru că cel mai probabil cei care au organizat această mascaradă își vor încheia activitatea în această toamnă.

Nu am primit niciun răspuns, pentru că ordinul este ordin și se execută!

Au cerut și românii de peste hotare să se amâne această reuniune, pentru a nu fi organizată în plină campanie, dar Tăriceanu și Zgonea au ignorat în totalitate toate mesajele.

Menționez că aici nu vorbim doar de o afacere electorală, ci de o chestiune care poate face oricând obiectul unei anchete, tocmai pentru că nu s-au respectat procedurile prevăzute cu privire la convocarea acestui Congres. Mai mult decât atât, Congresul trebuie să întrunească 300 de delegați din întreaga lume, dar pentru participare s-au înscris doar 47  de delegați, deci mai puțin de jumătate. Acțiunea se va desfășura, însă, cel mai probabil sub privirile celor doi parlamentari PPDD, care au primit undă verde de la liderii PSD, PNL si ALDE, care se vor înghesui să le explice romanilor de peste hotare cat de mult le pasa de ei...

Regret că există câteva persoane pe care le respect și care au intrat in acest joc fără să înțeleagă că fac parte dintr-un spectacol politic prost regizat. De asemena, sunt surprins că singurul invitat al românilor din Cernăuți este un cetățean care a fost prins in vama Siret făcând contrabanda cu țigări.

In calitate de parlamentar reprezentant al românilor de peste hotare, consider că după ce diasporei i-a fost restrâns dreptul la vot in 2014, statul român le mai dă o palmă prin organizarea acestui congres după modelul Dan Diaconescu.

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.