Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Tudose dă asigurări: Guvernul va continua să încurajeze sectorul auto din România

tudose guvern

Guvernul va continua să încurajeze sectorul auto din România, a afirmat, marţi, Florin Vodiţă, consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al premierului Mihai Tudose. 

La Romanian Automotive Summit, care se desfăşoară marţi la Bucureşti, Vodiţă a transmis un mesaj din partea şefului Guvernului. 

"Sunt mesaje de susţinere, de apreciere, de încurajare, pentru că dumneavoastră, în vârful piramidei tehnologiei şi a reputaţiei economice a României, încă mai aveţi mult de dovedit, cu toate că aţi dovedit suficient de mult până acum", le-a spus Vodiţă participanţilor la eveniment, potrivit agerpres.ro

El a amintit că aproape un sfert din întregul export al României este asigurat de industria auto. 

"Alături de IT, industria auto este purtătoarea celei mai înalte tehnologii şi stimulează cercetarea economică şi asigură, de asemenea, finanţarea ei. În opinia prim-ministrului, sectorul auto trebuie încurajat în continuare. Guvernul a luat măsuri pentru stimularea activităţilor de inovare, cercetare şi dezvoltare, constând în scutirea de la plata impozitului pe profit în primii zece ani de activitate a firmelor care desfăşoară exclusiv activităţi în acest sector cu valoare adăugată ridicată", a spus Florin Vodiţă. 

Consilierul de stat a vorbit şi despre necesitatea unei comunicări mai dinamice între industria auto şi autorităţile române. 

"Atunci când apar iniţiative ale Guvernului să le sprijiniţi sau să le criticaţi constructiv, cu soluţii, pentru că vă asigur că aceste măsuri vizează dezvoltarea întreprinderilor private din economia românească. Avem nevoie de acestea, avem nevoie de dumneavoastră. Bunăstarea dumneavoastră se răsfrânge asupra întregii ţări şi, de aceea, vă invit la o comunicare mai dinamică, (...) pentru că avem un singur scop - să ne fie bine la toţi", a declarat Vodiţă. A

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.