Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă promite o tranziție lină spre administrația Biden

Twitter
Robert O'Brien

Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Robert O'Brien, a promis luni o tranziţie lină spre o administraţie Biden, în timp ce preşedintele republican Donald Trump refuză în continuare să îşi recunoască înfrângerea în faţa democratului, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

El a spus că SUA au avut "tranziţii paşnice şi reuşite chiar şi în cele mai conflictuale perioade".

"Dacă se va stabili că echipa Biden/Harris este câştigătoare, iar acum evident că asta este situaţia, vom avea o tranziţie extrem de profesionistă din partea Consiliului de Securitate Naţională. Nu există niciun dubiu", a spus O'Brien la Global Security Forum, o conferinţă virtuală.

Spre deosebire de preşedintele Trump, O'Brien a afirmat de asemenea că Joe Biden şi coechipiera sa din alegeri, Kamala Harris, "au oameni extrem de profesionişti" în echipa lor, capabili să preia frâiele.

Citește și: Mihai Tudose: Au mers Pic și Poc în inspecție prin spitale. Ce naiba au verificat ei?

"Merită să aibă un pic de timp pentru a se instala şi pentru a-şi pune în practică politicile", a adăugat el.

La aproape două săptămâni de la alegerile de la 3 noiembrie, Trump afirmă în continuare că el este câştigător şi acuză fraude, fără a aduce dovezi.

Biden ar trebui să fie învestit preşedinte la 20 ianuarie, indiferent dacă Trump îşi recunoaşte sau nu înfrângerea, însă agenţia care gestionează birocraţia federală, General Services Administration, refuză să îi certifice victoria, ceea ce îl privează de informaţii secrete în domeniul apărării şi de mijloacele pentru a pregăti tranziţia.

O'Brien, avocat republican cu experienţă, a părut să recunoască de asemenea şi rezultatele alegerilor, evocând eforturile în vederea eliberării lui Austin Tice, jurnalist american dat dispărut în Siria.

"Facem tot posibilul pentru a-l recupera pe Austin. Preşedintele ar vrea să îl vadă întors înainte de a-şi părăsi postul", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.