Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul premierului şi-a mutat deja banii din băncile greceşti

euro

O eventuală revenire a Greciei la drahmă ar îngreuna drumul României către zona euro, declară Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului, care a dezvăluit, totodată, că şi-a mutat depozitele de la băncile greceşti în altă parte.

În opinia lui Gyorgy Frunda, un Grexit "s-ar resimţi (în România-n.r.), mai puţin din punct de vedere al monedei unitare, pentru că noi nu suntem încă membri ai zonei euro. Ne va îngreuna drumul spre moneda euro, pentru că evident, Uniunea Europeană îşi va lua mai multe măsuri de siguranţă, cu următoarele solicitante în zona euro".

Consilierul onorific al premierului crede că "va fi o pierdere pe plan economic. În mod cert, exporturile româneşti vor scădea, grecii vor trebui să strângă cureaua".

Gyorgy Frunda a mai declarat, la RFI, că şi-a mutat deja banii din băncile greceşti: "Nu ştiu în ce măsură băncile greceşti din România vor avea de suferit sau nu, dar toţi prietenii mei, inclusiv eu am avut depozite la bănci greceşti, mi le-am mutat în altă parte".

De asemenea, acesta susține că este posibil să se vadă efecte ale unui Grexit şi asupra turismului: "Nu în ultimul rând, turismul, unde probabil mulţi români se vor gândi de două ori (...). Probabil va exista o antipatie (în Grecia-n.r.) faţă de cei care vin din Europa, probabil vor fi mai antipatici nemţii decât românii, dar va exista o atitudine de condamnare a celor "răi", care au luat măsurile împotriva Greciei. Deci şi noi vom avea de suferit de pe urma acestei decizii, mai puţin ca alţii, dar vom simţi şi noi urmările acestor lucruri. Nemaivorbind de fluctuaţiile zonei euro. Vedeţi ce s-a întâmplat ieri pe pieţele financiare, la Bursă, moneda naţională românească a pierdut. Vom avea şi noi de suferit, dar mai puţin decât alţii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.