DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care OMV Petrom SA externalizează unele operațiuni

business-review.eu
OMV Petrom

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care OMV Petrom SA externalizează către J. Christof E&P Services şi Christof Private Firefighting Services unele operaţiuni şi servicii generale de suprafaţă conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii care le deservesc, potrivit unui comunicat al instituţiei de concurenţă, remis, luni, AGERPRES.

În urma derulării unei proceduri de achiziţie publică, consorţiul format din J. Christof E&P Services S.R.L. şi Christof Private Firefighting Services S.R.L. a fost desemnat drept ofertantul cel mai bine clasat pentru lotul A (Zona de Producţie Oltenia) şi lotul B (Zona de Producţie Muntenia Vest şi Zona de Producţie Moesia), urmând să semneze cu OMV un acord-cadru pentru furnizarea de servicii de suprafaţă şi transport, servicii de operare şi mentenanţă minoră, servicii de pompieri şi salvare, servicii de operare în teren, servicii de operare în facilităţi, servicii de operare în facilităţi de tratare.

Procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile, precum şi transferul unor salariaţi către consorţiu. La sfârşitul duratei contractului (opt ani de la data semnării de către OMV Petrom şi consorţiu), unele active vor fi returnate către OMV Petrom.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă, în termen de 20 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.