Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de Securitate al ONU, reuniune pentru a discuta despre amenințarea nucleară nord-coreeană

consiliul de securitate ONU

Miniştrii de externe din ţările membre ale Consiliului de Securitate al ONU se vor reuni joi pentru a discuta despre proliferarea armelor de distrugere în masă şi despre ameninţarea reprezentată de Coreea de Nord, relatează sâmbătă AFP citând surse diplomatice, scrie agerpres.ro

Reuniunea, care va avea loc la propunerea Statelor Unite, se va desfăşura în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York. 

Scopul reuniunii "este de a discuta modalităţile prin care Consiliul de Securitate poate îmbunătăţi punerea în aplicare a rezoluţiilor adoptate, cu scopul de a împiedica proliferarea celor mai periculoase arme din lume", se arată într-un document SUA referitor la reuniune, care face referire la "cei mai periculoşi actori la nivel mondial". 

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni în unanimitate şi la iniţiativa SUA cea de-a opta rezoluţie privind sancţiuni împotriva Coreei de Nord, care interzice exporturile de textile nord-coreene şi reduce aprovizionarea sa cu petrol, ca măsuri la testul nuclear realizat de Phenian pe 3 septembrie. 

Reuniunea de joi se va desfăşura la nivel ministerial şi vizează să sublinieze unitatea existentă la nivel mondial împotriva regimului nord-coreean, au explicat diplomaţi. 

Vineri, Coreea de Nord a efectuat un nou tir cu rachetă împotriva Japoniei, ca răspuns la sancţiunile recente ale ONU, denunţat de Consiliul de Securitate ca fiind "extrem de provocator".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.