Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean al Elevilor Bistriţa-Năsăud trage un semnal de alarmă asupra 'condiţiilor precare din şcoli'

scoli

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Bistriţa-Năsăud a decis să tragă un semnal de alarmă, printr-o postare pe pagina proprie de Facebook, asupra "condiţiilor precare din şcoli", afirmând că aproximativ 1.700 de elevi studiază în unităţi care au toaletele în exteriorul clădirilor, în timp ce în celelalte, deşi se adună bani la fondul şcolii, nu există săpun şi hârtie, scrie Mediafax.

"Consiliul Judeţean al Elevilor Bistriţa-Năsăud, unica structură de reprezentare a elevilor bistriţeni, trage un semnal de alarmă cu privire la condiţiile precare din şcoli, la ineficienţa şi lipsa de interes a autorităţilor de a le soluţiona. (...) Constatăm, cu părere de rău, faptul că aproape 13% din instituţiile de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud, mai exact 41 de şcoli, din cele 318 existente în judeţ, nu au apă şi canalizare, iar preşcolarii sau elevii merg la WC-ul situat în fundul curţii. Este inadmisibil ca în România anului 2019 elevii să fie supuşi unor asemenea condiţii", este mesajul celor de la CJE.

Citește și: Trafic record pe Aeroportul din Iasi: peste 1.256.000 de călători anul trecut

CJE Bistriţa-Năsăud face apel către consiliile locale, cadrele didactice, directorii de şcoli şi părinţi să se implice şi să acorde "atenţia şi respectul necesar" în cazul şcolilor neracordate la reţelele de apă şi canalizare, pe care ei le califică drept "primitive". 

În aceeaşi postare, reprezentanţii elevilor sesizează faptul că, deşi fiecare elev plăteşte către fondul şcolii, în medie, 40 de lei, unităţile de învăţământ în care există toalete sunt lipsite de săpun şi hârtie. 

O altă problemă semnalată de CJE este naveta elevilor, susţinându-se că elevii navetişti ar aduce de acasă peste 100 lei pentru a-şi asigura transportul spre şcoală, însă circa 78% dintre ei primesc înapoi mai puţin de jumătate din suma achitată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.