Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean Argeş anunţă începerea lucrărilor de conservare şi reabilitare la Cetatea Poenari

cetateapoienari.ro
Cetatea Poenari Cetatea Poienari

Lucrările de conservare şi reabilitare de la Cetatea Poenari vor începe în cel mai scurt timp, după predarea amplasamentului către constructor, a anunţat, joi, Consiliul Judeţean (CJ) Argeş.

"În sfârşit, ne apucăm de lucru! Începerea lucrărilor a fost întârziată cu aproximativ patru luni de întârziere, după ce a fost nevoie de un nou aviz pozitiv din partea Ministerului Culturii, timp în care procedurile au fost stopate. Între timp, Primăria din Arefu a eliberat autorizaţia de construire, astfel încă nu putem decât să ne menţinem optimismul că vom finaliza la timp şi acest proiect major pe fonduri europene. (...) Ne dorim foarte mult ca proiectul Cetăţii de la Poenari să fie finalizat cu succes, pentru că este un punct forte la eforturilor de dezvoltare a activităţii turistice din Argeş", a declarat Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al CJ Argeş, citat într-un comunicat.

Valoarea totală a contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de peste 20 de milioane de lei cu TVA, termenul de execuţie fiind de 16 luni, potrivit Agerpres.ro.

Pe perioada lucrărilor, cetatea nu va putea fi vizitată.

Cetatea Poenari este printre cele mai importante obiective turistice din Argeş. În medie, cetatea e vizitată de 100.000 de turişti pe an.

"În 2020, în ciuda restricţiilor impuse de pandemia de COVID, au fost în jur de 80.000 de turişti. Cetatea Poenari a fost ridicată în perioada de întemeiere a statelor medievale Ţara Românească şi Moldova (secolele XIII - XIV), cel mai probabil construită de primii Basarabi, consemnează surse din istoria Evului Mediu", se mai arată în comunicatul CJ Argeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.