Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean Dolj a lansat strategia de turism a judeţului până în anul 2027

ziuaconstanta.ro
lia olguta vasilescu

Consiliul Judeţean Dolj a lansat, joi, strategia pentru dezvoltarea turismului în judeţ şi pentru promovarea în acest domeniu, care vizează principalele direcţii de acţiune până în anul 2027.

La evenimentul organizat la Centrul "Constantin Brâncuşi", inaugurat recent, au participat preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, alături de numeroşi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură, ai administraţiei publice, reprezentanţi ai principalelor industrii asociate turismului, precum şi ai organizaţiilor neguvernamentale, potrivit Agerpres.

"Participăm astăzi la o premieră - lansarea Strategiei de Turism a Judeţului Dolj, un document pe care l-am realizat cu ajutorul fondurilor europene. Avem locuri frumoase, avem un municipiu în care putem întâlni lucruri spectaculoase - de la clădirile somptuoase şi Centrul Istoric la viaţa culturală a Craiovei sau la fenomenul sportiv. Ne putem lăuda că, în sudul judeţului, Dunărea străbate Doljul pe o lungime de 150 de kilometri, iar în nord avem culele, pe care le-am refăcut tot prin intermediul finanţării nerambursabile. Mă bucur că la această lansare participă reprezentanţi ai industriei ospitalităţii, ai cluburilor sportive, ai agenţiilor de turism şi ai instituţiilor de cultură din judeţ, deoarece toţi trebuie să conlucrăm pentru a aduce în lumină tot ce avem mai frumos", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

El a mai afirmat că prin strategia de turism a fost conturat un portofoliu de peste 200 de proiecte şi acţiuni care vor susţine dezvoltarea acestui sector în toate zonele tematice esenţiale: de la turismul istoric şi cultural la natură şi aventură (ecoturism, turism rural, cicloturism), gastronomie şi oenologie, turismul de afaceri şi evenimente, precum şi turismul sportiv. De asemenea, tot în cadrul acestui demers, a fost definită identitatea vizuală a Doljului ca destinaţie turistică şi a fost stabilită politica de promovare.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că promovarea turistică a judeţului nu trebuie desprinsă de ceea ce înseamnă turismul în regiunea Oltenia, pentru că aici există trei judeţe cu un mare potenţial turistic - Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea.

"Cele trei judeţe ar putea atrage foarte mulţi turişti şi ar putea rivaliza la acest capitol cu oricare alt judeţ din România. Mă refer aici la Mehedinţi care are Cazanele Dunării, chipul lui Decebal sculptat în munte, care are Podul lui Dumnezeu; mă refer la judeţul Gorj care are cea mai mare concentraţie de peşteri din lume - peste 2.000 de peşteri unde se face turism de aventură, inclusiv alpinismul şi escalada, ceea ce se întâmplă în foarte puţine locuri din lume, sau la Vâlcea care are mănăstirile. Toate trei sunt într-o zonă montană. După acestea vin cele două judeţe din sud - Oltul şi Doljul - care nu au munte, care nu au mare, dar au Dunăre şi trebuie să exploateze acest potenţial. Aici avem şi municipiul Craiova, care din punct de vedere turistic poate fi rezumat la trei lucruri - clădiri (după municipiul Bucureşti, Craiova are cele mai multe clădiri monument istoric din România), parcuri (nu există municipiu din România care să aibă parcuri atât de frumoase şi de bine întreţinute, aşa cum este Craiova) şi instituţiile de cultură şi evenimentele culturale şi sportive", a spus Olguţa Vasilescu.

Aceasta a mai afirmat că municipiul Craiova atrage an de an tot mai mulţi turişti, iar în perioada următoare municipalitatea intenţionează să crească interesul turiştilor prin crearea a trei noi parcuri: Dracula Park, Fantasy Park şi Parcul Valea Şarpelui şi a unui Fan Zone în continuarea centrului istoric.

Strategia de turism este un document în premieră elaborat la nivelul judeţului Dolj şi a fost realizat în cadrul proiectului "Dezvoltare strategică şi eficienţă administrativă - Judeţul Dolj", cu o valoare totală de 1,7 milioane de lei, implementat de Consiliul Judeţean cu fonduri europene obţinute prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 - 2020. Tot ca parte a acestui demers, a fost realizată Strategia de Dezvoltare a Judeţului Dolj pentru perioada 2021 - 2027 şi a fost extinsă platforma online cu o nouă secţiune, astfel încât în prezent sunt oferite, în această manieră mai simplă şi mai eficientă, toate serviciile de urbanism pe care un consiliu judeţean le poate pune la dispoziţia persoanelor fizice şi juridice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.