Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul UE oferă posibilitatea aplicării de cote reduse de TVA pentru publicațiile electronice

facebook.com
lobby bani

Consiliul UE a convenit, marți, asupra unei propuneri care permite statelor membre să aplice cote reduse, foarte reduse sau cote zero de TVA pentru publicațiile electronice, aliniind astfel normele în materie de TVA pentru publicațiile electronice cu cele pentru publicațiile pe suport fizic, scrie Mediafax.

Decizia va contribui la planul privind piața unică digitală a UE. „Această propunere se înscrie în eforturile noastre de modernizare a TVA-ului pentru economia digitală și ne permite să ținem pasul cu progresul tehnologic”, spune Hartwig Löger, ministrul de finanțe al Austriei, statul care deține în prezent președinția Consiliului.

În cadrul normelor actuale în materie de TVA (Directiva 2006/112/CE), serviciile prestate electronic sunt impozitate la cota standard de TVA, și anume minimum 15%, în timp ce publicațiile pe suport fizic pot beneficia de cote diferite.

Pentru publicațiile pe suport fizic (cărți, ziare și periodice), statele membre au în prezent posibilitatea de a aplica o cotă redusă de TVA, de minimum 5%. Pentru unele state membre, s-a autorizat aplicarea de cote foarte reduse de TVA (sub 5%) sau cote zero (care implică deductibilitatea TVA-ului).

Directiva va permite statelor membre care doresc acest lucru să aplice cote reduse de TVA și pentru publicațiile electronice. Cotele foarte reduse și cotele zero vor fi permise doar în cazul statelor membre care aplică în prezent aceste tipuri de cote pentru publicațiile pe suport fizic.

Citește și: DECIZIE INCENDIARĂ pentru Liviu Dragnea - Magistrații au hotărât redeschiderea Dosarului Tel Drum, după cererea DNA

Noile norme ar urma să se aplice cu titlu temporar, în așteptarea introducerii unui nou sistem de TVA (sistemul „definitiv”). Comisia a formulat propuneri privind noul sistem, care ar permite un grad mai mare de flexibilitate decât în prezent pentru statele membre în ceea ce privește stabilirea cotelor de TVA.

După acordul din cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Economice și Financiare, directiva va fi adoptată fără dezbateri suplimentare, de îndată ce textul va fi finalizat în toate limbile oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.