Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conspiraționiștii pun CE, Twitter și UNESCO pe JAR: CAMPANIE de combatere a dezinformării

The Guardian
Fake News

Conspiraționiștii au captat atenția Comisiei Europene, a Twitter și a ONU. Cele trei entități au lansat o campanie de combatere a dezinformării.

CE anunță publicarea unei noi serii de infografice menite să vină în sprijinul cetățenilor.

Citește și: BUBUIE scandalul în PNL Timiș: UN GREU al partidului contestă LISTA pentru CJ Timiș și face plângere la Orban

Infograficele oferă scurte explicații cu privire la motivele pentru care teoriile conspirației sunt periculoase, în special în perioade de criză, și la modul în care acestea pot fi identificate și combătute în mod eficace cu argumente bazate pe fapte.

Oficialii europeni susțin că actualul climat a oferit un teren deosebit de fertil pentru teoriile conspirației care subminează știința și faptele prin „explicații nocive și neverosimile despre eventualul loc de proveniență a virusului și vinovații de răspândirea acestuia”.

„Criza provocată de pandemia de COVID-19 a dus, de asemenea, la o intensificare a discursurilor de incitare la ură și a atacurilor rasiste și antisemite în mediul online”, au precizat reprezentanții CE.

Věra Jourová, vicepreședinta pentru valori și transparență, a declarat că dezinformarea și teoriile conspirației dăunează sănătății democrațiilor, lucru care a devenit foarte clar în contextul unei pandemii mondiale.

„Cetățenii trebuie să dispună de instrumente utile pentru a le recunoaște și a le demonta. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, instituțiile publice trebuie să colaboreze între ele, precum și cu platformele digitale, cu profesioniștii din domeniul mass-media, cu verificatorii de fapte și cu cercetătorii, așa cum fac Comisia Europeană și UNESCO”, a spus Jourová.

Noile infografice sunt disponibile pe site-ul web al CE și pe platformele de comunicare socială, utilizând hashtag-ul #ThinkBeforeSharing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.