Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă scandalul dintr-o filială PSD: 'Nu facem campanie electorală'

psd sigla

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Râmnicu Vâlcea, Ion Gigi Matei, a declarat miercuri că nu va face campanie electorală candidatului Romeo Rădulescu, numit de BPN pentru a candida la funcţia de primar al Râmnicului.

"Sunt dezamăgit de ce s-a întâmplat azi la centru. Am avut încredere în preşedintele organizaţiei, am crezut în cuvântul lui care nega mereu zvonurile care se vehiculau pe piaţă, că Romeo Rădulescu va fi candidatul la primăria Râmnicului. Da, nu am crezut niciodată că preşedintele organizaţiei face de fapt lobby pentru altcineva. Am fost surprins de decizia la centru. Nu voi face campanie pentru Romeo Rădulescu, nu mi-e greu să-mi înaintez demisia, dar am o responsabilitate faţă de colegii din organizaţie, aici am construit o familie. O familie care l-a sprijinit pe preşedintele organizaţiei să ajungă deputat, să ajungă ulterior preşedinte al organizaţiei judeţene. Mai rău este că noi fixasem pentru mâine Consiliul Municipal, unde urma să alegem în mod democratic candidatul PSD pentru Primăria Râmnicului şi acest urma să fie cel mai sigur Gheorghe Mihăilescu. Numai că imediat s-a făcut vâlvă şi preşedintele organizaţiei judeţene s-a dus la Bucureşti şi a grăbit decizia cu impunerea lui Romeo Rădulescu", a precizat Ion Gigi Matei, actualul primar interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea.

La nivelul organizaţiei judeţene PSD Vâlcea, purtătorul de cuvânt Adrian Buşu a declarat că respectă decizia conducerii centrale a partidului în privinţa numirii candidatului pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, în persoana deputatului Romeo Rădulescu. "Nu am nimic de comentat. Decizia BPN a PSD a respectat statutul partidului, iar noi respectăm decizia conducerii centrale. Nu comentez declaraţiile conducerii municipale care anunţa în urmă cu câteva zile retrageri şi demisii din partid. Singurii care pot comenta sunt dumnealor", a declarat Buşu.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu, a anunţat că se retrage din organizaţia municipală. "Nu comentez o decizie a conducerii centrale. Dar, aşa cum am anunţat, mă retrag din calitatea de membru al organizaţiei municipale a partidului", a declarat Mihăilescu. Biroul Permanent Naţional al PSD a aprobat miercuri candidaturile pentru cinci primării reşedinţă de judeţ, acestea urmând să fie validate de Comitetul Executiv Naţional. Cei cinci candidaţi sunt: deputatul Emil Moţ - la Slatina, Lia Olguţa Vasilescu - la Craiova (actual primar), Marius Screciu - Turnu Severin, Florin Cârciumaru - Târgu Jiu şi deputatul Romeo Rădulescu - Râmnicu Vâlcea. Romeo Rădulescu ar urma să se confrunte în principal cu liberalul Grigore Crăciunescu şi cu independentul Mircia Gutău, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.