Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversele din spatele unei vechi fotografii: este sau nu Madonna cea care îi cere lui Elvis un autograf?

vintag.es
madonna elvis

O fotografie cu Elvis Presley semnând autografe pentru un grup de tineri fani este deseori distribuită online împreună cu afirmația că unul dintre fani era Madonna la vârsta de 12 ani. Se pare însă că aceasta nu este o fotografie în care Madonna se întâlnește cu Elvis. Regina muzicii pop era probabil prea tânără pentru a fi persoana din această fotografie. Mai mult, Madonna, care a fost comparată în mod repetat cu Elvis de-a lungul carierei sale, nu a menționat niciodată nimic despre această fotografie. Cântăreața a declarat, de asemenea, că primul concert la care a asistat a fost un concert al lui David Bowie.

Deși nu Madonna este persoana care apare în imagine, aceasta este reală și a fost cu adevărat realizată în apropierea orașului natal al Madonnei.

Aceasta este o fotografie autentică a lui Elvis Presley și a unui grup de fani care a fost făcută în Detroit, Michigan, în 1970. A fost publicată inițial în Detroit Times pe 12 septembrie 1970, într-un articol despre concertul recent al lui Elvis de la Olympia Stadium.

content-image

Madonna, care pe atunci era cunoscută sub numele de Madonna Louise Ciccone, a crescut în suburbiile din apropiere și ar fi avut în jur de 12 ani când a fost făcută această fotografie.

Dovezi împotrivă

Deși această fotografie a fost cu adevărat făcută în Detroit, în apropiere de locul în care a crescut Madonna, acest lucru nu dovedește că ea este persoana din fotografie. Detroit este un oraș mare care avea o populație, inclusiv restul comitatului Wayne, de peste 2,5 milioane de locuitori în 1970. Persoana din această fotografie ar putea fi cu siguranță o altă tânără care se afla în Detroit la acea vreme.

De asemenea, merită remarcat faptul că nu se pare că Madonna a menționat vreodată această fotografie. Am scanat câteva biografii despre vedetă și nu am găsit nicio anecdotă despre faptul că Madonna s-ar fi întâlnit cu Elvis în 1970. În "Encyclopedia Madonnica" a lui Matthew Rettenmund, de exemplu, există mai multe referiri la Regele Rock and Roll, însă nu există nicio poveste despre întâlnirea dintre cele două staruri.

Madonna a atras comparații cu Elvis de-a lungul carierei sale. Dacă această fotografie o înfățișează cu adevărat pe Madonna, ar fi puțin ciudat că nu a menționat niciodată acest lucru.

Matthew Rettenmund spune: "Aceasta nu este în niciun caz Madonna. Ea nu a fost nicăieri în apropierea unui concert de orice fel până când nu s-a strecurat să îl vadă pe Bowie ANI mai târziu. Exact așa este, că nu are cum să ajungă la 63 de ani fără să menționeze că a primit un autograf de la Elvis. Am doborât acest zvon ori de câte ori am putut și l-am inclus în actualizarea cărții mele, care va apărea anul acesta."

În 2016, după moartea lui David Bowie, Madonna a postat pe Facebook că este "devastată" și a scris că Bowie a fost primul concert.

Seamănă Madonna cu persoana din fotografie?

Această fotografie este reală, Madonna avea 12 ani în 1970, iar Madonna a crescut lângă Detroit. Totuși, această afirmație se bazează în mare parte pe ideea că persoana din fotografie seamănă oarecum cu Madonna adultă. Nu am reușit să găsim o fotografie bună a Madonnei când avea 12 ani, dar iată o comparație între Madonna când avea 14 ani (stânga), luată dintr-o fotografie din anuar care a fost scoasă la licitație în 2012, și fotografia "Elvis și Madonna" (dreapta):

content-image

În concluzie, este cât se poate de clar că această imagine nu o înfățișează pe Madonna întâlnindu-se cu Elvis. Madonna era prea tânără pentru a fi această persoană, seamănă doar foarte puțin cu ea și artista nu a menționat niciodată despre întâlnire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.