Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Cooperativa` scârțâie. Cine câștigă teren în lupta pentru șefia PNL

pnl

La o lună şi jumătate până la Convenţia în cadrul căreia îşi vor alege noua structură de conducere, jocurile sunt departe de a fi făcute în cadrul PNL. Taberele Orban-Buşoi-Predoiu-Bolojan îşi numără susţinătorii, dar zarurile sunt departe de a fi aruncate, în condiţiile în care liberalii nu sunt mulţumiţi de niciuna din variantele vehiculate pentru şefia partidului.

Traian Băsescu, implicat în moartea lui Anghelescu?

Expertă la tertipuri de organizare care să-i pună în avantaj, Cooperativa Buşoi-Atanasiu-Voicu-Ştirbu, încearcă să mărească numărul de delegaţi prezenţi la Congres în organizaţiile pe care le controlează, au precizat surse liberale pentru stiripesurse, precum Bucureşti, Olt, Teleorman sau Diaspora. De exemplu, în ciuda rezultatului slab de la locale şi parlamentare, PNL Bucureşti ar urma să aibă nu mai puţin de 700 de delegaţi la Congres. Chiar şi aşa, şi aici sunt breşe în sistemul Cooperativei, deputaţii Adriana Săftoiu sau Ovidiu Raeţchi care s-au retras din conducerea organizaţiei după scorul prost de la alegerile parlamentare, susţinând necesitatea unor schimbări masive la vârful PNL şi ar putea atrage un număr important de delegați spre varianta pe care o susţin.

Ocupată să atace partidul de dimineaţa până seara, Raluca Turcan s-ar fi desprins şi ea de Cooperativa care a susţinut-o iniţial, dar ar cocheta mai degrabă spre o candidatură proprie, fiind în căutare de susţinători. Ea a încercat să obțină susținerea lui Klaus Iohannis pentru șefia PNL la Congresul PPE de la Malta, dar șeful statului a afirmat că nu se va implica în lupta pentru șefia partidului.

Liviu Dragnea a decis: omul lui Băsescu îi ia locul Olguței Vasilescu

Și fostul premier din umbră, Cătălin Predoiu, are probleme tocmai în organizaţiile pe care se baza pentru alegerile interne şi care aparţin fostului PDL: Arad, Cluj sau Alba. Gruparea Falcă-Boc-Hava nu crede în varianta Predoiu - despre care s-a vehiculat că se va retrage din cursa internă pentru şefia partidului - ci ar merge mai degrabă spre varianta Bolojan, iar dacă acesta refuză să candideze, spre Ludovic Orban. Și Florin Roman – care și-a făcut un hobby din a o ataca pe Raluca Turcan în cadrul ședințelor de partid, de față cu toți colegii – l-ar trăda pe Ludovic Orban, cu care și-a negociat o funcție, dacă Ilie Bolojan ar intra în cursă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.