DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Copac prăbuşit pe linia de cale ferată între Iclod şi Bonţida, în Cluj, unde traficul feroviar se desfăşoară cu locomotive diesel

www.antena3.ro
copac căzut, furtună

Traficul feroviar se desfăşară cu dificultate, sâmbătă seară, între staţiile Iclod şi Bonţida, pe raza regionalei Cluj, după ce un copac s-a prăbuşit pe linia ferată şi a avariat linia de înaltă tensiune şi stâlpul de susţinere al firului de contact pe firul I de circulaţie, patru trenuri programate a tranzita zona urmând a fi tractate cu locomotive diesel, potriivit news.ro.

Şi în Braşov mai mulţi copci au căzut pe linia de cale ferată între Deda şi Lunca Bradului, traficul feroviar în zonă fiind blocat.

Un plop s-a prăbuşit în gabaritul căii ferate, a rupt linia de înaltă tensiune şi stâlpul de susţinere al firului de contact, aferent firului I de circulaţie, iar din această cauză circulaţia trenurilor între staţiile Iclod şi Bonţida se va realiza cu tracţiune diesel, pe firul II, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

„Din cauza acestor avarii, înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, 4 trenuri de călători ( IR 15836, R 4095, R 4010 şi IR 1831) care urmează să tranziteze zona respectivă, vor circula cu tracţiune Diesel, astfel încât să asigurăm continuitate în traficul feroviar. Menţionăm faptul că, intervenţiile necesare la sistemul de alimentare cu energie electrică se vor desfăşura pe firul I, iar trenurile vor fi redirecţionate pe firul 2, cu tracţiune Diesel”, se arată un comunicat al companiei.

Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel...

Echipele de intervenţie ale Regionalei Cluj vor acţiona cu personal propriu pentru tăierea, îndepărtarea copacului şi eliberarea liniilor de cale ferată, pe ambele fire, iar cu două drezine pantograf se vor desfăşura lucrările necesare pentru înlocuirea firului de înaltă tensiune şi a stâlpului de susţinere, de pe firul I.

Probleme în desfăşurarea circulaţiei feroviare sunt şi în Braşov, pe segmentul feroviar Deda - Deda Bistra - Răstoliţa - Lunca Bradului, unde circulaţia trenurilor este oprită temporar, din cauza copacilor prăbuşiţi pe calea ferată.

„Trenul 367-2 care tranzita intervalul de staţii Deda - Deda Bistra va fi retras în staţia Deda, pentru a se asigura accesul drezinei pantograf, cu care se va acţiona pentru tăierea, îndepărtarea copacilor şi eliberarea gabaritului. Echipele de intervenţie ale SRCF Braşov vor acţiona cu 2 drezine pantograf, îndrumate din staţiile Deda, respectiv Răstoliţa, pentru eliberarea gabaritului, verificarea liniei de contact şi remedierea eventualelor deranjamente constatate la sistemul de alimentare cu energie electrică”, transmite CFR SA.

Totodată, între staţiile Deda - Monor Gledin, spre Cluj, un copac căzut pe calea ferată, în zona staţiei Râpa de Jos, în urma incidentului fiind anunţată lipsă tensiune în linia de contact.

„Drezina pantogtaf a fost îndrumată din staţia Sărăţel, pentru intrarea pe intervalul de staţii şi eliberarea gabaritului. 2 trenuri de călători (IR 1944 şi R 4146) au fost oprite temporar în staţiile Râpa de Jos şi Sieu, pentru a asigura intervenţia drezinei pantograf. Precizăm faptul că, pentru asigurarea continuităţii traficului feroviar în zonele afectate, au fost trimise şi locomotive Diesel, care vor dubla trenurile, în situaţia în care sistemul de alimentare cu energie electrică nu pate fi repus sub tensiune”, mai informează compania naţională de căi ferate.

În cursul zilei de sâmbătă au existat disfuncţionalităţi în traficul feroviar şi pe rute din regionalele Iaşi şi Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.