Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii de la o grădiniță din Capitală au învățat ce înseamnă cu adevărat protejarea planetei

Totul Verde
lucrari primavara flori copii

Este Săptămâna Verde, iar la „Dumbrava minunată” s-au plantat flori și castani, iar copiii au învățat cum să protejeze natura cu ajutorul reciclării. Aveau nevoie de ajutor, așa că polițiștii de la „Mediu” s-au implicat în proiectul civic pentru ca prichindeii să primească sfaturi despre protejarea naturii, dar și ajutor ca aceasta să renască și să fie întotdeauna verde, adică vie.

Vă amintiți de „Dumbrava minunată” a lui Mihail Sadoveanu? Ei bine, polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului, din cadrul Poliției Sector 4, au fost primiți cu multă căldură și bucurie de preșcolarii grădiniței „Dumbrava minunată” din acest sector, un adevărat loc de poveste din București.

Sticlele de plastic, pe care le-au pictat frumos acasă, micii ecologiști le-au transformat în ghivece de flori. Cu sprijinul polițiștilor locali de la Serviciul de Mediu Sector 4 și al lucrătorilor de la Totul Verde, copiii au plantat zeci de flori în ghivecele recondiționate, pe care apoi le-au aranjat frumos pe aleea de la intrarea în grădiniță. Pentru zilele ploioase, micuții au primit cadou și o cărticică de colorat din partea polițiștilor, cu desene specifice reciclării pentru o Săptămână Verde specială!

Părinții au pregătit niște jardiniere deosebite

Dar pentru că aici este cea mai mare grădiniță din Sectorul 4 și sunt 12 grupe de copii, care au ieșit afară să participe împreună la Săptămâna Verde, nici părinții nu au lipsit de la această acțiune! Ei au venit să dea o mână de ajutor la transformarea unor cauciucuri folosite în jardiniere de toate formele și culorile.

content-image

content-image

„Tu ești polițist, nu-i așa?”, a întrebat o fetiță cu obrăjorii roșii, în timp ce se uita la o tânără polițistă, care îi explica că micuțele flori și pomișorii trebuie ocrotiți ca să putem respira cu toții un aer mai curat. Întrebările nu mai conteneau, iar micuții ar fi stat afară toată ziua, dacă norii nu s-ar fi grăbit să ude florile și pomișorii din „Dumbrava minunată”!

La grădiniță, în perioada 8-15 mai 2023 are loc o campanie de colectare a deșeurilor din plastic, iar cu două săptămâni înainte, s-au strâns 80 kg de aluminiu, care au fost trimise unui centru de recondiționare.

Micuții sunt învățați conceputul „3R”

Conducerea grădiniței „Dumbrava Minunată” din Sectorul 4 îi învață pe cei mici cum să protejeze natura și cum se pot recicla multe din materialele pe care le folosim zi de zi. Pentru a înțelege cât mai bine conceptul celor „3R” (redu-refolosește-reciclează), au fost invitați să le ofere copiilor câteva explicații polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului, din cadrul Poliției Sector 4, mai ales că se află în plină derulare Săptămâna Verde.

content-image

content-image

Grădinița „Dumbrava Minunată”, condusă de directoarea Veronica Floroiu, este una dintre cele mai mari din Capitală, iar la acțiunea organizată împreună cu Poliția Locală au participat toate cele 12 grupe de preșcolari, alături de cadrele didactice și câțiva părinți. Împreună au plantat flori și castani, sticlele de plastic folosite le-au transformat în ghivece de flori, iar mai multe cauciucuri uzate au devenit minunate jardiniere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.