Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii romani din Italia nu mai merg la scoala pana in septembrie

MEN
banci scoala clasa goala
Premierul italian Giuseppe Conte a promis duminica redeschiderea scolilor din tara sa in luna septembrie, subliniind ca o eventuala reluare a cursurilor in timpul verii ar fi pus iin pericol sanatatea copiilor, transmite Agentia Reuters. `Scoala se afla in centrul gandurilor noastre si se va redeschide in septembrie. Toate scenariile pregatite de un comitet de experti prevad riscuri ridicate de contagiune in cazul redeschiderii scolilor inainte de septembrie. Este in joc sanatatea copiilor nostri`, a declarat Conte intr-un interviu publicat duminica de cotidianul italian La Repubblica.
Institutiile de invatamant italiene au fost inchise la inceputul lunii martie din cauza epidemiei de COVID-19, care a cauzat deja moartea a peste 26.000 de oameni, ceea ce face din Italia tara europeana cea mai afectată de noul Coronavirus.
De asemenea, seful executivului italian a confirmat ca guvernul de la Roma lucreaza la un plan de relaxare treptata a restrictiilor si de redeschidere a activitatilor industriale incepand cu data de 4 mai. Planul, care vizeaza redeschiderea unei mari parti a companiilor, mergqnd de la sectorul manufacturier la constructii, va fi prezentat cel mai tarziu la inceputul saptamanii viitoare, dar intreprinderile vor trebui sa asigure 'o respectare riguroasa a protocoalelor de securitate', precum distantarea sociala si purtarea mastii.
--
Speranta Anghel

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.