Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coproducţia 'RMN', de Cristian Mungiu - cea mai mare finanţare la concursul de proiecte CNC, 3 milioane de lei

www.botosaneanul.ro
cristian mungiu

Coproducţia "RMN", în regia lui Cristian Mungiu, a primit un credit de 3 milioane de lei, cea mai mare finanţare la secţiunea "Ficţiune - lungmetraj" a concursului de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), potrivit Agerpres.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul CNC, la aceeaşi secţiune au mai primit finanţare proiectele "Sorella di clausura", de Ivana Mladenovic - 1,6 milioane de lei, "Un caz din practică", de Radu Jude - 1,4 milioane de lei, "Petrichor", de Constantin Popescu - 1,3 milioane de lei, "Moartea şi fecioara", de Adina Pintilie - 1,2 milioane de lei, "Unde merg elefanţii", de Cătălin Rotaru şi Virginia Şarga - 870.000 de lei şi "Tranzit", de Ana-Felicia Scutelnicu - 500.000 de lei.

Citește și: Magistratul care L-A ELIBERAT pe Dragnea și-a `BLAMAT` colegii care au PROTESTAT împotriva SCHIMBĂRILOR din Justiție făcute de PSD `SUB BAGHETA` acestuia

La secţiunea "Lungmetraj debut", cea mai mare finanţare a fost obţinută de Alexandru Mavrodineanu, cu proiectul "Nicu" - 1,5 milioane de lei, urmat de coproducţia "Titanic Ocean", de Konstantina Kotzamani, cu 1,050 milioane de lei. Au mai primit finanţare de câte 300.000 de lei proiectele "Malul vânăt", de Andreea Borţun şi "Panoptikon", de George Sikharulidze.

În ceea ce priveşte proiectele de ficţiune tematice, CNC a finanţat două - "Dinţi de lapte" (regia şi scenariul: Mihai Mincan) - 1.762.504 de lei şi "Hrană pentru peştii mici" (regia: Ştefan Constantinescu, scenariul: Cristi Puiu şi Răzvan Rădulescu) - 401.756 de lei.

La "Documentar", cea mai mare finanţare, 490.000 de lei, a obţinut-o proiectul "Tata", de Radu Ciorniciuc, după un scenariu de Lina Vdovîi şi Radu Ciorniciuc. Cei doi au fost premiaţi, anul trecut, la Sundance, pentru documentarul "Acasă".

Pentru actualul concurs de proiecte cinematografice, CNC a alocat 3.150.000 de lei pentru filmele de ficţiune de lungmetraj debut, 1.050.000 de lei pentru filmele de ficţiune de scurtmetraj, 2.100.000 de lei pentru filmele de ficţiune de lungmetraj şi scurtmetraj tematice, 2.520.000 de lei pentru filmele documentare, 2.100.000 de lei pentru filmele de animaţie, 9.870.000 de lei pentru filmele de ficţiune de lungmetraj şi 210.000 de lei pentru dezvoltarea proiectelor de filme de lungmetraj ficţiune, documentare şi de animaţie, din care 157.500 lei - ficţiune; 26.250 lei - documentar şi 26.250 lei - animaţie.

Termenul limită până la care participanţii la această sesiune a concursului de proiecte cinematografice pot solicita fişele de evaluare este 6 august, anunţă CNC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.