Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corectitudinea ştiinţifică, actualitatea informaţiilor şi adaptarea conţinutului la vârsta elevilor sunt cele mai importante criterii ale unui manual didactic

Art Klett
manuale scolare

Un studiu realizat în rândul cadrelor didactice de către o editură de carte educaţională arată că cele mai importante criterii după care profesorii evaluează un manual sunt corectitudinea ştiinţifică şi actualitatea informaţiilor. Trei sferturi dintre cei 2500 de profesori care au participat la studiu afirmă că folosesc la orele de curs atât manuale tipărite, cât şi manuale în format digital, potrivit news.ro

„Corectitudinea ştiinţifică şi actualitatea informaţiilor sunt cele mai importante criterii din punctul de vedere al profesorilor atunci când vine vorba despre manualele şcolare pentru elevii de gimnaziu. Aceasta este concluzia unui studiu de piaţă la care au participat 2.500 de cadre didactice din toată ţara. Astfel, conform studiului, 83,8% dintre respondenţi consideră că este importantă corectitudinea ştiinţifică a informaţiilor. Pentru 71% dintre cei care au participat la studiu, actualitatea informaţiilor prezentate este importantă, iar 69,9% susţin că este esenţială adaptarea conţinutului pentru fiecare grupă de vârstă a elevilor. 53% dintre cadrele didactice participante la studiul de piaţă au în vedere stilul şi claritatea limbajului folosit în manual, iar 43% sunt interesaţi de conceptul didactic”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de editura Art Klett editură de carte educaţională care tipăreşte manuale şi auxiliare pentru toate disciplinele şcolare, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a şi care a fost printre primele care au implementat proiecte privind realizarea de manuale digitale pentru învăţământul preuniversitar.
Studiul de piaţă a fost realizat în perioada februarie-mai 2024, la acesta participând 2.500 de cadre didactice din toată ţara. Aproape trei sferturi, mai exact 73,8% din profesorii care au participat la cercetare utilizează atât manualul digital, cât şi cel tipărit în clasă şi consideră că această abordare generează o predare mult mai eficientă.
„Această cercetare, care a implicat aproximativ 2% dintre profesorii de gimnaziu din România, oferă o perspectivă valoroasă asupra criteriilor esenţiale pe care profesorii le iau în considerare la alegerea manualelor şcolare. La nivel naţional, la ciclul gimnazial sunt între 80.000 şi 100.000 de profesori, iar 60% dintre respondenţi sunt utilizatorii manualelor editurii Art Klett”, se arată în comunicatul editurii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.