Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord face anunțul care ÎNSPĂIMÂNTĂ omenirea: 'Un test foarte important a avut loc la baza de lansare a sateliţilor Sohae'

Daily Star
Trump Kim Coreea

Coreea de Nord a anunţat duminică că a efectuat un "test foarte important" la baza sa de lansare a sateliţilor Sohae, înconjurat de mister, dar semnificativ pentru eşecul negocierilor în domeniul nuclear dintre Phenian şi Washington, comentează AFP.

Informaţia a fost transmisă de agenţia oficială KCNA, care nu a oferit niciun detaliu despre dispozitivul sau arma testată, informează agerpres.ro.

Citește și: Decizia majoră ÎCCJ! Iese Dragnea din închisoare?

"Un test foarte important a avut loc la baza de lansare a sateliţilor Sohae în după-amiaza zilei de 7 decembrie", a declarat un purtător de cuvânt al Academiei naţionale de ştiinţe a Coreii de Nord.

Rezultatul acestui test va avea un "efect important" schimbând "statutul strategic" al Coreii de Nord, a adăugat el.

Citește și: Veste BOMBĂ cu privire la modificarea contractelor individuale de muncă !

Mai devreme în cursul zilei de sâmbătă, preşedintele american, Donald Trump, a lăudat în faţa presei la Washington "relaţia sa foarte bună" cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

"Cred că vrem amândoi să le păstrăm aşa cum sunt. Ştie că am alegerile care vin", a adăugat el, insistând că ar fi surprins dacă Phenianul "ar acţiona în mod ostil".

Citește și: Corina Crețu – declarații incredibile despre bugetul României: 2021-2027!

Situată pe coasta de nord-vest a Coreii de Nord, baza militară Sohae, cunoscută şi sub numele Tongchang-ri, s-a aflat de peste un în centrul diplomaţiei în trei dintre Phenian, Seul şi Washington.

Are toate aparenţele unui centru spaţial pentru lansarea sateliţilor pe orbită. Nord-coreenii l-au utilizat însă pentru mai multe lansări de rachete condamnate de comunitatea internaţională, care mai denunţă antrenamentele la tiruri de rachete cu rază lungă de acţiune.

Citește și: Dacian Cioloș : “Ne propunem să organizăm un prim congres al diasporei – PLUS”!

În cursul summitului de la Seul din septembrie 2018, liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a angajat să îl închidă. Ulterior, discuţiile pentru "denuclearizarea" Peninsulei Coreene au intrat în punct mort.

În martie, serviciul de spionaj al Coreei de Sud (NIS) a anunţat că Phenianul a reluat activitatea pentru a restabili centrul său cheie de lansare a rachetelor cu rază lungă de acţiune de la Tongchang-ri.

Citește și: INCREDIBIL- Marcel Vela vorbește despre procedurile care vor fi transmise la DIICOT!.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.