Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud a confirmat primul său caz de infecție cu virusul Zika

zika virus

Coreea de Sud a raportat marți primul său caz confirmat de infecție cu virusul Zika la un bărbat în vârstă de 43 de ani care a călătorit în Brazilia, a anunțat centrul pentru controlul bolilor din această țară, citat de agenția Reuters.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat la 1 februarie că epidemia cu virusul Zika este o urgență de sănătate publică de nivel mondial, menționând că există o "puternică suspiciune" în legătură cu relația dintre infecția cu acest virus la femeile însărcinate și apariția malformației congenitale numită 'microcefalie' la nou-născuții acestor femei, manifestată printr-o dimensiune anormal de mică a cutiei craniene care poate crea probleme de dezvoltare a copiilor.

Până acum nu s-a dovedit că infecția cu Zika provocă microcefalie la nou-născuți, dar exista tot mai multe dovezi care sugerează o legatură între virus și această malformație.

Brazilia, cea mai afectată țară de această epidemie răspândită de țânțari, a declarat că a confirmat peste 860 de cazuri de microcefalie și consideră că cele mai multe dintre ele ar putea fi legate de infecția cu Zika a mamelor acestor copii. De asemenea, Brazilia este în curs de investigare a mai mult de 4.200 de cazuri nou apărute, suspectate de microcefalie, mai notează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.