Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud| Camionagii au declanşat a doua grevă majoră și vin cu o serie de amenințari

AP

Camionagiii din Coreea de Sud au declanșat joi o a doua grevă majoră în mai puțin de șase luni, amenințând să întrerupă producția și aprovizionarea cu combustibil pentru industrii, de la automobile la petrochimie, în cea de-a zecea economie a lumii, anunță Rador.

Având în vedere că prețul combustibilului a crescut vertiginos, sindicaliştii camionagii cer guvernului să permanentizeze un sistem de plată minimă cunoscut sub numele de "Safe Freight Rate" (Tarif garantat de transport), care urmează să expire până la sfârșitul anului, și să extindă beneficiile pentru camionagiii din alte industrii, inclusiv pentru cei din industria petrolieră.

Guvernul sud-coreean a declarat că va prelungi sistemul cu încă trei ani, dar a respins alte cereri ale sindicatelor de pe ramură. În iunie, o grevă de opt zile a camionagiilor a întârziat transporturile de marfă în cea de-a patra economie a Asiei, ceea ce a însemnat peste 1,2 miliarde de dolari pierderi de producție și livrări nerespectate.

Organizatorul principal, Sindicatul Solidaritatea Camionagiilor de Marfă (Cargo Truckers Solidarity Union - CTSU), a avertizat că greva ar putea opri aprovizionarea cu petrol a rafinăriilor importante și transportul în porturile și fabricile industriale importante. "Nu avem de ales decât să oprim toată logistica din Coreea", a declarat joi Lee Bong-ju, liderul sindicatului CTSU. La începutul acestei săptămâni, ministrul sud-coreean al transporturilor, Won Hee-ryong, a declarat că nu s-a dovedit că sistemul Safe Freight Rate a îmbunătățit siguranța camionagiilor, ci doar că le-a crescut veniturile, motiv pentru care guvernul a refuzat să extindă domeniul de aplicare al sistemului. â

Sindicatul cere guvernului să se asigure că marile întreprinderi sunt trase la răspundere dacă încalcă regula salariului minim. Giganții din industrie, inclusiv Hyundai Motor și producătorul de oțel POSCO, au fost forțați să reducă producția din cauza grevei din iunie, iar POSCO a avertizat că o nouă acțiune ar putea încetini lucrările de reparații la o uzină majoră afectată de inundații în această vară. "Dacă greva sindicatelor din domeniul transporturilor de mărfuri continuă, aceasta va pune o povară prea mare nu numai asupra marilor industrii, ci și asupra mijloacelor de trai ale oamenilor și a economiei naționale în ansamblu", a declarat joi premierul Han Duck-soo.

Sindicatul a dat startul la 16 mitinguri în întreaga țară joi dimineață, inclusiv într-un port din Ulsan, care găzduiește uzina de producție a Hyundai Motor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.