Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud: percheziţii în ancheta de trafic de influenţă la vârf

Dreamstime
coreea de sud

Anchetatorii sud-coreeni au percheziţionat joi sediile concernelor Lotte şi SK, în cadrul unui caz de trafic de influenţă care o priveşte direct pe preşedinta Park Geun-hye, informează Reuters preluat[ de agerpres

Procuratura efectuase deja, miercuri, percheziţii şi la grupul Samsung, cea mai mare afacere din Coreea de Sud condusă de o familie. 

Firmele respective sunt suspectate că ar fi finanţat organizaţii deţinute sau controlate de Choi Soon-sil, o prietenă apropiată a şefei statului, în schimbul unor favoruri politice legate de licenţe duty-free, relatează agenţia sud-coreeană Yonhap, preluată de Reuters. 

Choi a fost inculpată duminică, alături de o fostă asistentă a lui Park, sub acuzaţia de a fi făcut presiuni asupra firmelor să subvenţioneze fundaţiile aflate în centru acestui scandal. 

Potrivit Yonhap, au fost efectuate percheziţii şi la ministerul de finanţe - care a confirmat informaţia printr-un purtător de cuvânt - şi la autoritatea vamală, cea care eliberează licenţele duty-free.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.