Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corneliu Bodea, președintele CRE: 'Să nu credem că pandemia e cel mai rău lucru. Încă ne confruntăm cu schimbările climatice şi cu lipsa investiţiilor'

schimbari  climatice

Pandemia nu este cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla, în condiţiile în care încă ne confruntăm cu problemele cauzate de schimbările climatice şi, mai ales în România, cu lipsa investiţiilor în producţia de energie, a declarat, marţi, Corneliu Bodea, preşedintele Centrului Român al Energiei (CRE) şi CEO al Adrem Invest, în cadrul conferinţei online FOREN 2020.

"Energia este al treilea sector cel mai lovit de pandemie. Consumul vedem că acum a început să-şi revină, dar predictibilitatea scade. Cred că avem nevoie de mai bine de un an, poate câţiva ani, pentru a ne recupera din această situaţie extrem de dificilă şi mă refer la toate celelalte sectoare energetice", a spus Bodea, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

Potrivit acestuia, principalul obiectiv al sectorului este de "a ţine lumina aprinsă", iar în această perioadă sectorul energetic a acţionat corect şi nu au fost perturbări majore.

"Vom continua să ne concentrăm pentru a păstra funcţionarea sectorului. Însă nu trebuie să comitem greşeala de a considera că pandemia e cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla. Încă ne confruntăm cu schimbările climatice şi nu trebuie să ne pierdem concentrarea", a susţinut oficialul CRE.

În opinia sa, un lucru bun este faptul că UE a decis să valorifice Pactul Verde inclusiv ca instrument pentru depăşirea crizei generate de pandemie.

"În România, din păcate, situaţia de la noi nu este la fel de bună precum ar putea fi. Venim după ani buni de lipsă de investiţii, în special în domeniul electricităţii, ceea ce aduce cu sine mari riscuri. Rapoartele arată că România este expusă unui mare pericol de a nu putea susţine consumul", a subliniat el.

Citește și: Nelu Tătaru: 'Urmează o lună grea. De la mijlocul lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă'

Preşedintele CRE a amintit că România a fost importator de energie în 2019 şi în 2020, dar nu din cauza capacităţii de a genera, ci din cauza centralelor învechite, care produc o energie mai scumpă decât cea din regiune.

"Acest lucru a generat şi alte provocări şi a făcut ca multe societăţi să se confrunte cu lipsa de proiecte, de activitate, ceea ce este o mare problemă pe care trebuie să o gestionăm în anii următori", a completat Bodea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.