Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul episcop de la Huși rupe tăcerea, după ce a fost ARESTAT pentru că viola elevii seminariști: 'Nevinovat! Probele nu sunt elocvente'

episcopul husilor

Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Onilă, arestat preventiv în cursul zilei de vineri pentru "agresiune sexuală în formă continuată în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei" şi o infracţiune de "viol în forma continuată", va pleda nevinovat în dosarul cauzei, a anunţat avocatul acestuia, Liviu Bran.

Apărătorul fostului ierarh al Huşilor a spus că Onilă s-a arătat surprins de decizia magistraţilor care au decis arestarea sa şi că acesta are un moral "căzut", scrie agerpres.ro.

Citește și: Violeta Alexandru aruncă bomba! Adio contractelor bănoase obținute de subcontractori. Muncitorii români vor avea alte beneficii în Germania

"Clientul meu a pledat nevinovat. Consideră în continuare că probele administrate la dosarul cauzei nu sunt elocvente, este surprins de soluţia dată de către instanţă. Din punctul meu de vedere nu sunt elocvente, dar nu eu hotărăsc soluţia pe care a dat-o instanţa de judecată şi pentru este surprinzător că după trei ani de zile, pentru presupuse acte materiale instanţa a constatat că este un pericol pentru ordinea publică. (...) Până ieri noi nu am ştiut de acest dosar. Ieri am fost chemaţi pentru prima dată şi imediat s-a dat ordonanţă de reţinere. Tot probatoriul administrat în dosarul cauzei este făcut doar de către parchet, neavând posibilitatea legală să vedem dosarul decât astăzi un pic în faţa instanţei de judecată. Dosarul acesta a fost clasat iniţial. Ulterior acestui moment a apărut un articol în presă şi s-a repus pe rol cauza în sensul în care a început din nou urmărirea penală", a afirmat Liviu Bran.

Citește și: Noile reguli anunțate de Marcel Vela pentru perioada stării de alertă. Câte persoane pot sta în aceiași încăpere

Avocatul a precizat că în cazul clientului său există o singură parte vătămată şi că va contesta probatoriul în timpul urmăririi penale, afirmând că înregistrările în care ar arăta actele sexuale "nu au fost catalogate de nimeni ca fiind autentice".

Apărătorul a contestat, totodată, măsura arestului preventiv, urmând ca decizia în acest caz să fie luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în zilele următoare, cel mai probabil luni sau marţi.

Citește și: Răsturnare de situație! Marcel Ciolacu și-a scris demisia în alb din conducerea PSD. Care este motivul

Şi Sebastian Cristi Jitaru, fost călugăr arhimandrit la Catedrala Episcopală din Huşi, care execută o pedeapsă privativă de libertate, este cercetat pentru trei infracţiuni distincte de "viol în formă continuată în dauna unor persoane vătămate minore la momentul comiterii faptelor", "şantaj în formă continuată" şi "agresiune sexuală în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei".

Potrivit avocatei acestuia, Jitaru îşi îşi susţine nevinovăţia, fiind deja depusă contestaţie împotriva măsurii.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! I-a fost luată Insula Belina și Brațul Pavel. Au revenit în administrarea Apelor Române

Alături de alţi doi preoţi din judeţul Vaslui, caterisiţi ulterior, Jitaru a fost condamnat pentru şantaj, după ce în anul 2017 l-a şantajat pe Corneliu Onilă cu publicarea unor înregistrări în care acesta ar fi apărut în ipostaze intime cu un fost elev de la Seminarul Teologic Huşi, care actualmente este preot.

Corneliu Onilă s-a retras din funcţie în anul 2017.

Citește și: Violeta Alexandru aruncă bomba! Adio contractelor bănoase obținute de subcontractori. Muncitorii români vor avea alte beneficii în Germania .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.