Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corpul de Control al ministrului Lucian Bode a DESCOPERIT GRAVE nereguli la descinderea din Timișoara: Prefectul l-a SUNAT pe șeful IJJ și a trimis oamenii săi

Renasterea.ro
Zoltan Nemeth Prefect timis

Corpul de Control al ministrului Lucian Bode a finalizat ancheta de la descinderea făcută de o consilieră locală de la USR Timiș. Ana Munteanu a descins la restaurantul unui hotel din oraș, după ce a primit informații că acolo erau serviți clienți din Timișoara, care nu erau cazați, deși în oraș era carantină.

Între timp, s-a aflat și că printre falșii clienți de la hotel se afla și consiliera prefectului Zoltan Nemeth. Falșii clienți au plecat fără să achite consumația, susțin patronii restaurantului. Mai mult, Nemeth l-a sunat chiar pe șeful IJJ și i-a cerut să trimită acolo un echipaj de jandarmi. Pentru a se asigura că oamenii legii își fac treaba, Nemeth a trimis și el două angajate ale prefecturii să îi supravegheze pe jandarmi, deși acestea nu aveau nicio autoritate.

Vă prezentăm mai jos raportul complet, obținut în exclusivitate de Victor Ciutacu și prezentat la Punctul Culminant.

„La data de 20.03.2021, prefectul l-a contactat telefonic pe șeful IJJ Timiș și i-a cerut să trimită un echipaj la sediul Instituției Prefectului întrucât are sesizări cu privire la nerespectarea normelor legale în zona restaurantelor de pe lângă hoteluri, insistând că sesizarea este urgentă, dar fără a oferi alte detalii. Drept urmare, șeful IJJ a ordonat unui subaltern trimiterea unui echipaj la sediul Instituției Prefectului.

Astfel, doi jandarmi s-au deplasat la sediul Instituției Prefectului unde au luat legătura cu prefectul care le-a comunicat că pe raza mun. Timișoara există locații cu privire la care are informații că nu ar respecta măsurile de protecție sanitară și, pe motiv că urma să intre într-o ședință, a desemnat două angajate ale Prefecturii care să îi însoțească și să le indice locația respectivă.

Jandarmii au intrat în restaurantul respectiv însoțiți de una dintre angajatele Prefecturii, care s-a îndreptat către o masă la care se aflau patru persoane, iar la întrebarea jandarmilor dacă ele au făcut sesizarea, angajata a precizat că ”sunt colegii ei”. În momentul în care jandarmii au mers să discute cu administratorul operatorului economic, angajata prefecturii și cele patru persoane au părăsit locația, înainte de a le fi stabilită identitatea. În restaurant se mai aflau alte 3 persoane, despre care reprezentanții operatorului economic au spus că sunt clienți ai hotelului. Echipajul de jandarmi a aplicat operatorului economic o sancțiune contravențională sub formă de avertisment, în baza prevederilor art. 65 lit. r din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Document oficial by Dobran Viorel on Scribd

Având în vedere cele constatate, au fost identificate următoarele nereguli:

La nivelul Instituției Prefectului

* Prefectul a angrenat în această activitate două angajate din cadrul Instituției Prefectului care nu aveau atribuții pe linia gestionării situațiilor de urgență și, implicit, nici în ceea ce privește intervenția la evenimente alături de forțele de ordine.

* Prefectul nu s-a implicat activ în cunoașterea și asumarea cadrului normativ în vigoare care reglementează segmentul situațiilor de urgență, astfel că a acționat în virtutea prerogativelor de putere publică cu care era învestit, fără a respecta întocmai etapele procedurale prevăzute de legislația în materie.

* Prefectul nu și-a asumat o responsabilitate pe măsura prerogativelor conferite de legislația incidentă și nu a intervenit în momentul când a constatat că cei doi angajați ai prefecturii au luat decizii cu privire la implicarea în evenimentul respectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.