Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cortina se va ridica miercuri la Festivalul de Film de la Cannes pentru o ediţie bogată în staruri

cinemablend.com
festival cannes

Cortina se va ridica miercuri la Festivalul de Film de la Cannes, pentru o ediţie bogată în staruri, dar marcată în acelaşi timp de o controversă cu gigantul american de streaming Netflix, scrie AFP, potrivit agerpres.ro

Americanii şi francezii sunt prezenţi în forţă cu câte patru filme fiecare în cursa pentru Palme d'Or, care va recompensa, la 28 mai, cel mai bun film din selecţia oficială. Frunza de palmier va fi în mod excepţional încrustată cu diamante pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a festivalului.

ANUNŢ important în PNL: Un greu liberal estompează avansul taberei Orban


Această întâlnire mondială a cinematografiei va fi deschisă miercuri seara de Monica Bellucci în calitate de maestră de ceremonie, înainte de proiectarea ultimului film al regizorului francez Arnaud Desplechin, ''Ismael's Ghosts''. 

Pe afiş se succed numele a numeroase vedete. Australianca Nicole Kidman va veni pe Croazetă pentru un serial şi trei filme, dintre care două în competiţie - ''The Beguiled'' de Sofia Coppola şi ''The Killing of a Sacred Deer'', al regizorului grec Yorgos Lanthimos.

Acuzații BOMBĂ: General SRI, omul de legătură între instanțe și SRI. Magistrați, șantajați


Franţuzoaica Isabelle Huppert, încununată de recentul succes al filmului ''Elle'' (două Globuri de Aur), va urca treptele festivalului alături de Jean-Louis Trintignant, pentru noul lungmetraj al lui Michael Haneke, ''Happy End''. Cu, cine ştie, un al treilea Palme d'Or pentru regizorul austriac. 

O altă roşcată, Julianne Moore, va păşi pe covorul roşu pentru filmul ''Wonderstruck'' al americanului Todd Haynes, la fel ca Dustin Hoffman, care pariază pe steaua în ascensiune a filmului independent din New York, regizorul Noah Baumbach ('The Stories Meyerowitz').

Microsoft, AVERTISMENT pentru GUVERNELE din întreaga lume


Însă ultimul opus al regizorului ''Frances Ha'' ca şi ''Okja'' al sud-coreeanului Bong Joon-ho au fost în centrul controversei care a izbucnit chiar înainte de ridicarea cortinei. 

Netflix, liderul american de streaming cu 100 de milioane de abonaţi, care a achiziţionat drepturile de ecranizare ale celor două filme, aflate în competiţie la Cannes pentru Palme d'or, a anunţat că acestea nu vor fi proiectate în cinematografe. 
Festivalul de la Cannes "a cerut fără succes Netflix să accepte" ca aceste două filme să poată fi difuzate şi în săli şi nu numai pentru abonaţi. 

După anunţarea selecţiei oficiale, la 13 aprilie, entităţile care exploatează săli de cinema au protestat împotriva eventualităţii ca un film laureat cu Palme d'or să nu poată fi văzut în Hexagon. 

Organizatorii "deplâng faptul că nu s-a putut ajunge la niciun acord" şi anunţă o modificare a regulamentului pentru 2018, impunând obligaţia difuzării în sălile de cinema pentru orice film intrat în competiţie, potrivit comunicatului dat publicităţii cu o săptămână înainte de deschiderea festivalului. 

Pe lângă cele 19 filme în competiţie, fanii vor descoperi sezonul 2 din ''Top of the Lake'' de Jane Campion şi două episoade din al treilea sezon din ''Twin Peaks'', serialul poliţist ştiinţifico-fantastic creat de David Lynch, seriale incluse în selecţia oficială (în afara competiţiei). Tot în afara competiţiei va fi prezentat, între altele, şi noul film al lui Roman Polanski, "D'apres une histoire vraie", cu Emmanuelle Seigner şi Eva Green.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.