Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costi Rogozanu A EXPLODAT: 'Cine face bani la greu din exportul de Euthyrox? De ce lipsește medicamentul din farmacii?'

realitatea.net
farmacie medicamente

Jurnalistul Costi Rogozanu susține că trebuie lămurit „cine face bani la greu din exportul acestui medicament”, pentru că „asa vom afla si de ce era atat de important pentru guvern sa dea drumul la export cand sute de mii de bolnavi urlau de luni de zile ca nu mai gasesc medicamentul Euthyrox”.

Citește și: OFICIAL 13.163 de români infectați cu COVID-19. Dintre bolnavi, 4.869 s-au vindecat, 780 au murit

„Ce mai trebuie lamurit: cine face bani la greu din exportul acestui medicament; asa vom afla si de ce era atat de important pentru guvern sa dea drumul la export cand sute de mii ee bolnavi urla de luni de zile ca nu mai gasesc medicamentul:

"Medicamente de care depind la propriu vietile a sute de mii de romani lipsesc in continuare din farmacii fara vreo explicatie plauzibila din partea autoritatilor competente, pacientii devenind astfel victime colaterale ale intereselor obscure care guverneaza piata medicamentelor din Romania.

Despre medicamentul Euthyrox, de exemplu, a vorbit chiar premierul Ludovic Orban intr-o conferinta de presa, in urma cu 5 saptamani, si totusi pacientii il cauta in continuare cu disperare prin farmaciile din toata tara.

"Pentru Euthyrox facem plangere, ne ajuta o doamna avocat pro bono.(...) Suntem pacienti fara tiroida, cu cancer, nu avem cum sa traim fara substitutia de hormoni, practic ne iau dreptul la viata. Oricum se gaseste extrem de greu spre deloc in farmacii", a scris cineva luni pe Facebook, la o postare prin care presedintele Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune (APAA), Rozalina Lepadatu, semnala faptul ca tocmai a intrat in vigoare ordinul prin care Ministerul Sanatatii a dat liber la ... exportul de Euthyrox.", se arată pe pagina de Facebook a lui Costi Rogozanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.