Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cotraatac rusesc pe frontul de est - Rușii anunță un avans de doi kilometri

BBC
lyman liman

Armata rusă a anunţat marţi că a avansat în ultimele 24 de ore doi km în estul Ucrainei, în apropiere de nodul feroviar de la Liman, recucerit de ucraineni în octombrie anul trecut, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Forţele ruse au avansat pe o lungime a frontului de patru kilometri şi pe o adâncime de până la doi kilometri, a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova. Aceeaşi sursă susţine că în urma "operaţiunilor de contraatac reuşite" a fost cucerită localitatea Sergheevka.

Rusia a lansat recent un nou atac în zona respectivă, până în nord-estul Ucrainei, la câteva săptămâni de la începutul contraofensivei ucrainene, care se concentrează mai mult în sud.

În urmă cu două săptămâni, ruşii susţineau că au avansat 1,5 km către Liman. Armata ucraineană nu a mai raportat de la începutul lui iulie atacuri ruseşti în jurul localităţii situate la circa 50 de km la nord-est de Kramatorsk, cel mai important oraş din estul Ucrainei controlat de forţele ucrainene.

Ucrainenii au afirmat că un bombardament rus asupra Limanului a ucis în 8 iulie opt oameni şi a rănit alţi 13, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.