DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Covido-prostia - note despre țeapa majoră a omenirii

arhiva personala
Alexandru Petria

Decât cu Covid-19, lumea e mai contaminată cu teamă și prostie. Dacă faptul e de înțeles la nivelul oamenilor obișnuiți, nefamiliarizații cu statisticile, pe palierul guvernanților este un semn al lașității, al incapacității de asumare a rolului de bărbați de stat. Cum mama naibii sa paralizezi activitatea pe tot pământul, când numărul victimelor nu se compară măcar cu cel din una dintre crâncenele bătălii din istoria omenirii, nebunia de la Stalingrad? Realitatea morții e de acceptat și asumat cu curaj, dacă n-ai intenția să te sinucizi. Omenirea se rostogolește pe un drum greșit.

*

–  #Staiacasă ne-a transformat în deținuți politici, pe noi, cei care nu ne-am pus gândirea în cuier, ca pe-o haină.

– Cum așa?

–  Pentru că politicienii au răspuns inadecvat chestiunii medicale, forțând măsuri excesive, prin anularea democrației. Iar cei care nu-s de acord cu ele sunt nevoiți să le respecte, transformați în pușcăriași. Casele și apartamentele au devenit celule.

–  Covido-prostia..., cum ziceai.

–  Covido-prostia e capul de pe trunchiul dictaturii sanitare, care se bazează pe frică, alimentată halucinant.

*

– Consider covido-prostia țeapa majoră a omenirii.

–  De ce?

–  E o reacție infantilă la un pericol de-o amplitudine ca atâtea alte boli transmisibile, letale în anumite condiții.

–  Cine sunt infantili?

–  Trump sau Macron ai impresia că se comportă ca niște oameni maturi? Sunt înțepeniți în mlaștina reflexelor ideatice ale pubertății ori pre-pubertății, ca niște eroi de benzi desenate.

–  Dar ceilalți, cei de la noi, de pildă?

–  Sunt simple maimuțe, care-i imită pe imperiali. Mănâncă respectivii un rahat, pe plaiul mioritic se înfulecă doi.

–  E o teamă generală.

–  Da, iar răspunsul e cel al puștiului care-și trage plapuma peste cap, când îi este frică. Inutil, prostesc.

–  Se moare de Covid-19.

–  Și de foame, și de alte gripe se moare. Dar nu paralizezi omenirea, cauți soluții, te lupți, iar mâine e sigur o altă zi.

*

V-ați întrebat câți oameni au murit de Covid-19 din cauza tratamentului medical greșit? Nefăcându-se autopsii până la un moment dat, nu s-au constatat influențele reale ale bolii asupra organismului. S-a crescut numărul de victime artificial. Morți utili politicienilor, care n-aveau nicio scuză că au nenorocit economic țările, prin blocarea lor. Covido-prostia are o latură de criminalitate, neapărat de investigat cândva.

*

Unii ați sărit ca arși când vorbeam altădată de covido-prostie. Așa-i că vă pică greu să începeți să recunoașteți că ați fost fraieriți? Nu mai vreți să stați în pușcăriile caselor, să nu vă ronțăie virusache, acum când OMS a schimbat placa, lăudând măsurile luate de Suedia? Mulțumiți conducătorilor iubiți că au distrus economia!

*

– Guvernanții s-au cam nărăvit la dictatură. În paralel, nu mai știu pe unde să scoată cămașa pentru blocarea prostească a țării..
E timpul sa le spunem un "hai sictir" ferm. Nu stări de alertă și alte ticăloșii, e imperios necesară restabilirea imediată a tuturor drepturilor civile. E timpul să ne restartăm viețile, să ne luăm libertatea în mâini.

____

Autor: Alexandru Petria, scriitor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.