Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă face DEZVĂLUIRI! Foarte puțină lume știe: Cine ar fi trebuit să candideze la președinția României, în locul lui Iliescu

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Gușă a comemorat în direct la Realitatea TV, alături de invitații moderatorului Octavian Hoandră, la emisiunea Realitatea Românească, dispariția din această lume a scriitorului Augustin Buzura, dezvăluind că în 1992 a existat un plan care îl plasa pe regretatul intelectual în fruntea statului, în locul lui Ion Iliescu.

”Augustin Buzura a făcut parte dintr-o grupare de înțelepți ai României care și-au dorit ceva, au încercat ceva și, din nefericire, n-au reușit.(...). Foarte puțină lume știe că domnul Augustin Buzura ar fi trebuit să fie la începutul anilor '90 candidat la președinție. A existat un plan desenat de oamenii înțelepți. Augustin Buzura trebuia să candideze la președinție în 1992, după retragerea lui Ion Iliescu, și să devină președintele României. Nu a fost să fie, deși planul era desenat”, a arătat consultantul politic.

Vreme de toamnă în România! Ploi torențiale și temperaturi scăzute

Totodată, Cozmin Gușă a declarat că, la acel moment, s-a dorit îndepărtarea lui Ion Iliescu de la șefia statului român.

”Ion Iliescu căpătase informația că se dorește așa ceva, nu avea forța încă să se opună unui asemenea plan. A acceptat tacit că ar fi o soluție bună retragerea sa la partid. Dacă Iliescu s-ar fi retras, Augustin Buzura ar fi putut să candideze”, a continuat consultantul politic.

Descoperire surprinzătoare! Obiceiul sănătos de dimineață care ți-ar putea prelungi viața

Gușă a mai dezvăluit că s-a făcut o acțiune, în 1992, pentru a-l aduce pe Augustin Buzura în București de la Cluj.

”Chiar s-a făcut o acțiune de la București, în 1992, pentru a-l aduce pe domnul Buzura de la Cluj pentru a accepta această candidatură. Starea de sănătate a domnului Buzura, de la acel moment, nu era foarte bună. Deși avionul aterizase, el a fost transportat la spital, unde a stat internat mai multe săptămâni. A fost un episod discret”, a punctat Cozmin Gușă.

Consultantul politic este de părere că, dacă Augustin Buzura era președinte în 1992, alta ar fi fost atmosfera în România.

”Am vrut să evoc acest episod pe care puțin îl știu tocmai pentru ca să înțelegem că am avut și alte posibilități. Dacă Augustin Buzura era președinte în 1992, alta ar fi fost atmosfera în țară și eram priviți  altfel din exterior.(...) În urma dispariției unui asemenea om, cei apropiați îl comemorează, cei care îl admiră își mai aduc aminte despre dânsul”, a spus Gușă la Realitatea TV.

Gușă a mai punctat că se bucură când ”putem să comemorăm personalități calme, nu isterice”.

Scriitorul Augustin Buzura a murit luni, la vârsta de 78 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.