Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creierul din spatele atacului mortal din Kashmir, India, a fost ucis într-un schimb de focuri

nbc news
morti india
Creierul din spatele unui atac în 2019 în care au fost ucişi 40 de membri ai trupelor paramilitare indiene a fost ucis într-un schimb de focuri cu forţele de securitate, a anunţat sâmbătă poliţia indiană din Kashmir, citată de Reuters.

Mohammad Ismail Alvi, comandantul organizaţiei militante Jaish-e-Mohammad, a fost ucis la sud de capitala regională Srinagar, a declarat Vijay Kumar, şeful poliţiei din Kashmir.

"Mohammad Ismail Alvi alias Lamboo alias Adnan era din familia lui Masood Azhar. El a fost implicat în conspiraţie şi planificarea atacului Lethpora Pulwama", a spus Kumar.

Un atacator sinucigaş cu bombă a intrat cu maşina într-un autobuz ce transporta poliţia paramilitară indiană din Kashmir la 14 februarie 2019, ucigând 40 de persoane în cel mai mortal atac din ultimele decenii asupra forţelor de securitate în regiunea disputată, ridicând tensiunile cu vechiul duşman Pakistanul.

Gruparea militantă islamistă Jaish-e-Mohammad (JeM) cu sediul în Pakistan şi-a asumat responsabilitatea pentru atac.

Guvernul indian a acuzat Pakistanul că lasă grupări militante să opereze de pe teritoriul său şi i-a cerut să acţioneze. Islamabadul a respins sugestia că ar fi fost legat de atac.

Kashmirul este o regiune majoritar musulmană în centrul unor decenii de ostilităţi între India şi Pakistan înarmate nuclear. Ambii vecini guvernează părţi ale regiunii în timp ce revendică întregul teritoriu ca al lor, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.