Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creșterea prețului Bitcoin la 39.000 USD îi determină pe comercianți să spună că 'panica s-a încheiat pentru câteva zile'

Stewards Law
bitcoin

Piețele financiare globale și piețele criptografice au fost lovite în ultimele 24 de ore, deoarece invazia Ucrainei de către forțele ruse a făcut ca investitorii să se încurce și au avut loc vânzări în majoritatea claselor de active, conform cointelegraph.com.

Datele de la Cointelegraph Markets Pro și TradingView arată că prețul Bitcoin ( BTC ) a atins un minim de 34.333 USD în primele ore de tranzacționare pe 24 februarie, la scurt timp după ce a început incursiunea în Ucraina, și de atunci a revenit la 38.500 USD după un neașteptat. short-squeeze

Iată ce spun mai mulți analiști despre prețul BTC și modul în care conflictul în curs ar putea afecta piețele cripto pe termen scurt.

BTC într-o „zonă excelentă de cumpărare”

Colapsul Bitcoin în noaptea de 23 februarie nu a fost neașteptat de majoritatea comercianților și, potrivit traderului de criptomonede Pentoshi, prețul BTC ar putea recupera pragul de 40.000 de dolari pe termen scurt.

În ciuda acestei perspective pozitive, Pentoshi și-a exprimat îngrijorarea „față de mediul macro general”, care „pare destul de îngrozitor”.

Într-un tweet de continuare pe 24 februarie, Pentoshi a ținut ferm cu proiecția că BTC va tranzacționa în cele din urmă mai sus de aici.

Pentoshi a spus:

„BTC acum în zona albastră. Nu tocmai calea pe care speram să o iau pentru a ajunge aici. Cred că în timp aceasta va fi o zonă de cumpărare grozavă.”

O corecție mai ușoară decât a fost observată în mai 2021

O evaluare mai aprofundată a situației actuale a fost oferită de David Lifchitz, director general și director de investiții la ExoAlpha, care a remarcat că „Bitcoinul și alte cripto-uri s-au mișcat în sus și în jos în tandem cu știrile Rusia/Ucraina”, așa că scăderea cripto-urilor și a altor active era așteptată în urma „primelor lovituri, chiar dacă chirurgicale, din Ucraina”.

Unul dintre aspectele pozitive pentru piața cripto a fost că a existat mai puțin efect de pârghie în joc decât în ​​timpul reducerii din mai 2021, ceea ce a dus la „mai puțină lichidare a jucătorilor supra-levier și, prin urmare, o corecție mai ușoară față de ceea ce sa observat în mai”.

Lifchitz a subliniat faptul că recentul minim al Bitcoin, la 34.300 USD, „a fost aproape de minimul intervalului în care a fost blocat de câteva săptămâni acum” și a sugerat că „direcția Bitcoin și a altor cripto-uri va fi determinată de ceea ce se întâmplă în următorul cuplu. de zile cu situația Ucraina-Rusia.”

Pe lângă impactul pe termen scurt al acestui conflict, Lifchitz a afirmat că „elefantul din cameră sunt majorările ratelor băncilor centrale care nu vor fi atât de dure pe cât ar trebui să fie pentru a îmblânzi inflația, dar vor fi suficiente pentru a pune mai multă presiune asupra economia și bursa.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.