Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie

mos craciun

Mii de creştini ortodocşi de rit vechi au început să sărbătorească Crăciunul vineri la Betleem în Cisiordania ocupată, îndreptându-se în procesiune spre locul unde s-a născut Iisus, a constat un jurnalist AFP prezent la faţa locului.

Credincioşii au luat parte alături de patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea, la primele celebrări la Biserica Naşterii Domnului Iisus Hristos din Betleem, conform tradiţiei creştine, informează agerpres.ro.

Pelerinii au cântat colinde şi alte cântece religioase în drumul lor spre biserică.

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie şi nu pe 25 decembrie, ca urmare a diferenţelor între calendarul iulian şi gregorian.

Celebrările de rit occidental atrag mai mulţi pelerini din întreaga lume în decembrie, dar majoritatea creştinilor palestinieni practică cultul oriental de stil vechi.

John Mawal, preot ortodox venit din Australia, a spus că trăieşte "o zi foarte specială". În Australia este probabil un lucru pe care nu-l vom vedea niciodată", a subliniat el.

Celebrările solemne vor culmina cu o slujbă la miezul nopţii în Biserica Naşterii Domnului unde sunt aşteptaţi mii de credincioşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.