Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crin Bologa (DNA) - Cercetările continuă cu un nou procuror în dosarul Microsoft - Clasarea dată în cazul Udrea a fost temeinic argumentată

Inquam Photos / Octav Ganea
crin bologa

Procurorul şef al DNA Crin Bologa linişteşte spiritele şi arată că fostul Ministru Elena Udrea nu ar fi scăpat de toate acuzaţiile de la DNA, clasarea recentă pe care a primit-o fostul demnitar vizând doar un gen de faptă din mai multe pentru care s-a început iniţial urmărirea penală şi pentru care a fost arestată la momentul declanșării mega dosarului Microsoft.

Concret, Crin Bologa atrage atenţia că ordonanţa de clasare dată de procurorul de caz ce l-a succedat pe magistratul Mihaiela Iorga Moraru se referă la faptele de trafic de influenţă.

Bologa a atenţionat că la momentul arestării preventive urmărirea penală pe numele fostului demnitar fusese declanșată pentru mai multe fapte între care şi faptele de trafic de influenţă.

Astfel, a explicat procurorul şef al DNA cercetările în dosarul Microsoft continuă în prezent pentru restul faptelor din dosar şi a amintit că instanţa de judecată  a validat prin admiterea propunerii de arestare preventivă la acea vreme indiciile şi probele existente în dosarul Microsoft cu privire la Elena Udrea.

"Dosarul Mcrosoft a fost instrumentat de un alt procuror. Dosarul a ajuns în prezent la alt procuror. De la preluare până acum a studiat toate volumele existente pentru a își face o imagine clară cu privire la fapte.

S-a ajuns la concluzia că o faptă de trafic de influența nu poate fi probată. E o singura faptă. El şi-a asumat aceasta clasare. Cu soluția sa a fost de acord și procurorul ierarhic.

Ne asumăm dosarele când avem argumente. Nu voi comenta dosarul până la momentul plecării fostei noastre colege, doamna procuror Mihaiela Iorga Moraru. Procurorul de caz actual a argumentat convingător soluția sa", a explicat Bologa.

Surse judiciare afirmă pentru STIRIPESURSE că din dosarul 880 din 2014 al DNA, respectiv dosarul Microsoft, au fost disjunse mai multe dosare în care Elena Udrea era vizată de presupuse fapte de corupţie.

Aceleaşi surse afirmă că în acest dosar pe lângă Udrea erau vizate şi alte persoane faţă de care anchetatorii au făcut cercetări. Potrivit surselor citate clasarea s-ar fi dispus în patru dosare şi ar viza faptele de trafic de influenţă şi de fals pentru care s-a început urmărirea penală în 2015

În intervenţia sa procurorul şef al DNA a explicat că ar fi în realitate vorba despre trei dosare disjunse din dosarul 880 din 2014 iar cel puţin unul se referea la o faptă de corupţie privind declaraţia de avere.

Ce anunţa DNA în 2015

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei Elena Gabriela Udrea, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

- trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);
- trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
- trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro);
- spălare de bani.

Inculpatei Elena Gabriela Udrea i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", notau anchetatorii DNA pe pagina de interenet a instituţie în 10 februarie 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.