Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Ban, nominalizat la Premiul UNITER cu spectacolul 'MaMe'

UNITER
UNITER

Cristian Ban a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru Cea mai bună regie - Premiul "Lucian Pintilie" pentru spectacolul "MaMe" pe care l-a montat la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi, informează, joi, reprezentanţii instituţiei de cultură de la Dunăre, conform agerpres.

Potrivit sursei citate, "MaMe" este o creaţie colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuţie şi pe relaţiile acestora cu mamele din viaţa reală: "Patru femei anonime, despre care nimeni nu ştia nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrâneţe şi ceea ce ne uneşte pe toţi când auzim sau pronunţăm cuvântul mama".

În distribuţie sunt actorii: Svetlana Friptu (Mama lui Radu), Radu Horghidan (Radu), Ana Maria Ciucanu (Mama lui Ionuţ), Ionuţ Moldoveanu (Ionuţ), Elena Anghel (Mama lui Ştefan), Ştefan Forin (Ştefan), Oana Mogoş (Mama lui Răzvan) şi Răzvan Clopoţel (Răzvan).

Spectacolul a avut premiera pe 18 ianuarie 2020.

Spectacolul "MaMe" de la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi a fost nominalizat anul acesta la Premiul UNITER pentru Cea mai bună regie. A fost unul din cele mai frumoase şi senine proiecte la care am lucrat în ultimii ani, aşa că mulţumesc echipei, publicului de acolo şi juriului de nominalizări", a declarat Cristian Ban după anunţarea nominalizării.

Alături de Cristian Ban, la Premiul UNITER pentru Cea mai bună regie sunt nominalizate Leta Popescu pentru spectacolul "(In)corect" montat la Reactor de Creaţie şi Experiment din Cluj-Napoca şi Carmen Lidia Vidu pentru spectacolul "Jurnal de România. 1989" montat la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti.

Pentru cea de-a XXIX-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza şi Cristina Rusiecki.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.