Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi, la Green Deal România: `Gazul trebuie să fie un element de tranziție în întreaga UE` pentru o Europă mai verde

PE
Cristian Busoi

În cadrul evenimentului organizat de delegația PNL din Parlamentul European, eurodeputatul Cristian Bușoi a menționat în intervenția sa că în vederea perioadei de tranziție pentru o Europă mai verde și săntoasă, gazul trebuie să fie un element cheie.

”Nu doar România, cât și întreaga UE” nu poate reuși fără ”gaz ca element de tranziție”.

Cristian Bușoi, președinte al Comisiei ITRE din PE,  avertizează că programele în domeniul gazelor nu mai primesc finanțări din partea BEI.

Referitor la energia nucleară, deputatul european menționează că Executivul European prin vicepreședintele Frans Timmerans a avenrtizat recent că aceasta nu va mai fi ”fezabilă din punct de vedere economic în următorii ani”.

Cu toate acestea, potrivit eurodeputatului, subiectul nuclear este important pentru România.

”Cred că pentru România nu există altă alternativă, decât să refacem reactorul 1 și să investim cu parteneriat strategic pentru reactoarele 3 și 4.”

Totodată, partea de electreficare reprezintă ”viitorul pentru industrie și digitalizare”, mai adaugă acesta.

În ceea ce privește poziția României în această ”perioadă de tranziție”, Cristian Bușoi susține că ”România va negocia foarte clar și cu multă hotărâre calendarul de tranziție.”

”România, alături de Polonia nu se află într-o situație foarte ușoară și trebuie să se țină cont de particularitățile fiecărui stat”, a mai menționat deputatul liberal.

Evenimentul a fost organizat de Cristian Bușoi, în numele delegației PNL din PE și găzduit de Camera de Comerț și Industrie a României joi, 20 februarie.

Au mai participat la dezbatere, premierul României, Ludovic Orban, miniștrii cu atribuții în implementarea Acordului Verde European, europarlamentarii Delegației PNL din Parlamentul European, reprezentanții  industriilor direct vizate de Green Deal, precum și reprezentanții societății civile.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.