Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu (PMP): Parlamentul trebuie să adopte, în regim de urgență, legea offshore

captura Digi 24
Cristian Diaconescu

Președintele PMP, Cristian Diaconescu susține că acum, în condițiile extrem de vitrege pentru importurile de energie, este momentul ca România să se întoarcă la exploatarea propriilor resurse naturale .

”Independența energetică oferă suveranitate națională, potențial de dezvoltare economică și un statut special în relațiile cu alte state, mai ales, cu țările vecine”, a declarat Cristian Diaconescu.

De altfel, Christina Verchere, CEO-ul companiei OMV Petrom, a transmis, zilele acestea, un mesaj foarte clar României, că intenționează să remodeleze societatea ca parte a tranziției către energia verde, iar cheia acestei afaceri, rămâne gazul natural. Dar ea a precizat foarte clar că este nevoie, ca anul acesta, legea offshore să fie schimbată, pentru a începe exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră.

În acest context, aflăm că, în ultima perioadă, s-a înregistrat un record în privința importurilor de gaze naturale, tendință păguboasă pentru țara noastră, mai ales că România deține una dintre cele mai mari resurse de hidrocarburi din Europa.

Președintele Cristian Diaconescu face, din nou, un apel către Parlament, să voteze, în regim de urgență, noua lege a offshore, care deschide calea spre negocieri cu marile companii românești și internaționale pentru începerea exploatării resurselor din Marea Neagră.

România beneficiază de un puternic suport din partea NATO și SUA pentru securitatea la Marea Neagră, lucru esențial în vederea începerii investițiilor în această zonă strategică, din punct de vedere economic.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.