Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu: îmbolnăvirea și moartea oamenilor peste 65 de ani din pricina coronavirusului reprezintă o tragedie, din punct de vedere economic nu

CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat vineri-seară la Digi24 situaţia din România, în actuala conjunctură a pandemiei şi a decretării stării de urgenţă.

„Am văzut nenumărate apeluri, al preşedintelui, al guvernului, al autorităţilor, al persoanelor publice, la respectarea regulilor de protecţie, la circulaţia în spaţiul public şi la respectarea regulilor de izolare, însă, motivul înţeles şi subînţeles al acestor apeluri este cel uman. Faci apel la responsabiliate, la conştiinţa, la capacitatea fiecăruia de a se gândi la ceilalţi, de a-şi suspenda voluntar egoismul. Sunt unii care au aceste calităţi şi care dau curs acestor apeluri, dar sunt şi destui care nu o fac“, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Vezi și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 24: Dacă vreți să ne salvăm ca țară, va trebui să o facem singuri!. Ajutorul gratis e doar cel divin!

O să vă spun un lucru dur: îmbolnăvirea şi moartea oamenilor peste 65 de ani din pricina coronavirusului reprezintă o tragedie, din punct de vedere economic nu. Din punct de vedere economic economic este blocarea oamenilor activi, al celor care au aflat din tot ce s-a publicat, anume că nu vor face forme grave ale bolii, că eventual va fi ca o răceală sau cel mult o gripă. Aceşti oameni sunt tentaţi să nu ţină seama de cei în vârstă: spun ce-mi pasă mie, eu am treabă, trebuie să fac rost de bani.

Pentru că preşedintele Iohannis spune acum: dragilor, nu veniţi în România de Paşte, că anul acesta nu se poate. Un apel umanitar, numai că foarte mulţi cei care s-au întors şi vor să o facă nu o fac din considerente de Paşte, o fac pentru că nu mai au slujbă, casă, nu mai au un rost acolo unde până ieri le aveau, în Ialia, Spania. Ei sunt siliţi să vină acasă, nu ştiu la ce i-ar ajuta apelul preşedintelui. Ei trebuie salvaţi, nu le putem spune să rămână acolo.

Atunci, aş vedea ca aceste apeluri la uman, la responsabilitate să fie dublate şi de un apel la interesul fiecărui om activ. Cu fiecare nerespectare a regulilor de izolare, vom mai avea o zi în plus de frână economică în România, adică lipsa slujbelor, şomaj, unităţi închise. Asta ar putea să-i afecteze mai mult decât faptul că vor muri nişte oameni bătrâni în această ţară. Dacă se respectă toate aceste condiţii că la carte, criza ar putea fi rezolvată într-o lună, o lună şi jumătate.

Ei, cetăţenii, trebuie să înţeleagă că, pe lângă pericolul să piardă nişte apropiaţi, mai există pe termen lung pericolul mai mare, că acea lună şi jumîtate să se prelungească la 4, la 6 luni. Ar fi groaznic. Ultima oară discutam că se se instituie starea de urgenţă, şi că ea este o vorbă. (...) Iată că n-au apărut, într-un reportaj al Digi24 am văzut că bate vântul în materie de măşti, dezinfectanţi. Autorităţile, când cer să se respecte aceste reguli, trebuie să se şi asigure că există acele mijloace, a mai spus gazetarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.