Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu: oamenii au fost batjocoriți într-un fel insuportabil! Să moară de inimă rea

prosport.ro
CTP Cristian Tudor Popescu

Gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că după liberalizarea prețului la energie oamenii au fost batjocoriți în ultimul hal și oricât de liberal ar fi el în gândire nu poate să nu remarce ceea ce a făcut guvernul liberal.

În ce privește acest spectacol grotesc al facturilor la energie din România. Eu nu vreau să intru în detalii tehnice – plafonare, compensare, cum e mai bine, cât să fie, 80 de bani kWh, nu vreau să intru în așa ceva.

Ce vreau să observ, pe bază de logică. Până acum, au fost batjocoriți oamenii într-un fel insuportabil cu aceste facturi, care sunt declarate acum eronate. Facturi greșite, pe care au apărut niște sume imense. Cum i-a apărut unei doamne, pensionare la Iași, am văzut. Nu i-au apărut 6 milioane de euro pe factură, i-au apărut 6,7 milioane de euro pe factură și că a consumator 14 milioane de metri cubi de gaz. Deci, scris, cu ștampilă, cu semnătură… Și după ce rudele doamnei s-au îndreptat înspre respectivul furnizor, au făcut reclamație, a fost corectată. A fost „ștornată”, cum se zice. A fost stornată la 200 de lei. De la 6,7 milioane de euro, la 200 de lei.

Cine plătește pentru așa ceva? Acesta este un act de agresiune asupra unui om. Atâția și atâția pensionari, oameni poate cu inima slabă, care au afecțiuni, au primit astfel de facturi. Nu de 6,7 milioane de euro, dar mult mai mari decât avea vreun sens în ceea ce-i privește. Oameni care consumă puțin, nu se punea problema. Oamenii ăștia puteau să facă infarct văzând factura respectivă, pentru că ei sunt oameni cu simț civic și al datoriei, care dacă văd că scrie acolo, spun „Doamne, trebuie să plătesc!”. Nu le trece prin cap să spună „Nu plătesc, că e prea mare!”. Nu! „Cum plătesc eu asta?”. Și pur și simplu să moară de inimă rea în fața unor astfel de acte.

Nimeni până în momentul de față, eu nu știu, nimeni nu a suferit nicio sancțiune, nu a plătit nimic pentru aceste aceste acte de agresiune, reprezentate de zisele facturi”, a spus Cristian Tudor Popescu, conform digi24.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.