Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristiano Ronaldo, Messi și Buffon, candidați la titlul de jucătorul sezonului în Europa

www.mirror.co.uk
Cristiano Ronaldo Lionel Messi

Atacanții Cristiano Ronaldo (Real Madrid) și Lionel Messi (FC Barcelona) și portarul Gianluigi Buffon (Juventus Torino) sunt cei trei candidați la titlul de fotbalistul sezonului 2016-2017 în Europa, a anunțat marți UEFA. Identitatea câștigătorului va fi cunoscută pe 24 august, la Monaco, cu ocazia tragerii la sorți a fazei grupelor Ligii Campionilor. Clasamentul între locurile 4 și 10 a fost publicat miercuri, conform Agerpres.

Căpitan al lui Juventus, veteranul italian Buffon (39 de ani) a reușit eventul în stagiunea trecută și a atins finala Ligii Campionilor, câștigată cu 4-1 de Real Madrid, echipa lui Cristiano Ronaldo. Atacantul portughez, care a mai triumfat în campionatul Spaniei și Supercupa Europei, face figură de mare favorit pentru a obține al doilea an la rând această distincție, comentează AFP. Dacă ar obține a treia oară acest trofeu (după 2013-2014 și 2015-2016), el l-ar devansa pe marele său rival argentinian Messi (ales în 2010-2011 și 2014-2015), care a câștigat doar Cupa Spaniei cu FC Barcelona.

Pe locul 8 în clasamentul anunțat de UEFA este foarte tânărul atacant francez Kylian Mbappe, 18 ani, răsplătit pentru evoluțiile de excepție din prima jumătate a acestui an, mai ales din Liga Campionilor, unde a ajuns în semifinale cu AS Monaco. Pe locul 4 este mijlocașul croat Luka Modric, cu o poziție mai sus decât un coleg al său din linia mediană a lui Real Madrid, germanul Toni Kroos. Real mai este reprezentată de fundașul spaniol Sergio Ramos, locul 7.

Pe locul 6 este argentinianul Paulo Dybala (Juventus), pe locul 9 este polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen), iar pe poziția a 10-a, suedezul Zlatan Ibrahimovic (Manchester United). Devenit cel mai scump jucător din istorie la începutul acestei luni, când s-a transferat de la Barca la PSG pentru 222 de milioane de euro, atacantul brazilian Neymar nu se află în top 10. Clasamentul este stabilit de un juriu alcătuit din 80 de antrenori care au participat în faza grupelor Ligii Campionilor și Europa League în sezonul trecut, precum și din 55 de ziariști proveniți din cele 55 de federații membre ale UEFA. Jucătorii sunt evaluați în funcție de performanțele lor în toate competițiile în care participă, a precizat UEFA într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.